НОВИНИ


Експерт пред Фрог: Скандалните клипове на задържаните са били за реклама, не действат като „Ислямската държава”

5 5626 25.11.2014
Експерт пред Фрог: Скандалните клипове на задържаните са били за реклама, не действат като „Ислямската държава”
Мохд Абуаси

На българските служби им писна да гледат как някакви хора от Пазарджик вършат пропагандни дейности-снимки и клипове. Това каза пред Фрог нюз експертът по ислямски фундаментълизъм Мохд Абуаси по повод мащабната акция на ДАНС и жандармерията в Пазарджик, Хасково, Смолян и Пловдив.



Нищо страшно няма. Тези хора нямат никакви намерения да действат като членовете на „Ислямската държава”. Службите търсеха кой прави тези клипове и снимки. Действително Ахмед Муса би могъл да стои зад тях. Би трябвало той да е организаторът. Там никой нищо не прави без него. Муса и хората му правят това, за да привличат вниманието. По този начин ангажират медиите да ги отразяват. Това е чисто рекламен трик. За съжаление някои медии често им сътрудничат в това, допълни той.

Според Абуаси разкриването на таза организация е работа на полицията. Ако зависеше от мен изобщо нямаше да пращам ДАНС. В действителност толкова много жандармерия се прати там не заради Ахмед Муса, а за да не се нагнети напрежение. Добре е, че се реагира навреме, защото когато започне една пропаганда, не се знае докъде ще стигнат нещата. Никой не дава гаранции, че хората, които ще попаднат в тази организация няма да извършат нещо опасно. Такава пропаганда трябва да бъде спряна навреме. И виждаме, че това се случи, каза още експертът. Преди няколко дни Мохд Абуаси се завърна от Сирия. Той категорични отрече разпространените слухове, че българи се бият на страната на терористите.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама