НОВИНИ


Без висок морал няма турско гражданство

3 5301 25.11.2014
Без висок морал няма турско гражданство

Турция възнамерява да наложи по-строги правила за придобиване на гражданство и въвеждане на „общ морал" като условие за чужденци, които кандидатстват за турско гражданство. Това е отбелязано в законопроект, съобщи Франс прес.


Новото условие е част от нова спорна реформа на вътрешната сигурност, която трябва да бъде обсъдена днес в парламента. Тя трябва да затегне правилата за получаване на гражданство чрез брак.

 

Правителството вече изпрати законопроекта до 550-местния парламент, който е доминиран от управляващата Партия на справедливостта и развитието.

Текстът на законопроекта все още трябва да се прецизира по отношение как ще се определя кое е добър „общ морал" от официалните лица, които провеждат процедурата по предоставяне на гражданство на чужденци.

 

Преди турско гражданство е било гарантирано на лица, които са изпълнили критериите и не са заплаха за националната сигурност и обществения ред. Тези условия са включени в законопроекта. Управляващата партия многократно изразява притесненията си от моралния упадък сред повечето мюсюлмани.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама