ФРОГ МЮЗИК


На една сцена - два световни ансамбъла

1 5167 30.11.2014
На една сцена - два световни  ансамбъла
Мистерия на българските гласове

За първи път на една сцена ще се качат две световни, феноменални явления - Женският народен хор "Мистерията на българските гласове" и Националният грузински мъжки хор "Georgian Voices".


Двата ансамбъла, изправяли на крака и оставяли без дъх зрители от 5 континента, ще представят изключително богата програма с  най-популярните български и грузински фолклорни песни.

Единствено  зрителите в зала1 на НДК ще видят и съвместно изпълнение на "Мистерията на българските гласове" и "Georgian Voices".

Женският народен хор "Мистерията на българските гласове" с диригент професор Дора Христова отдавна се е превърнал в една от емблемите на българската национална идентичност. Певиците са изнесли повече от 1250 концерта в едни от най-престижните концертни зали на Европа, Азия, Америка и Африка. През 1990 година хорът е удостоен с голямата американска награда за музика "Грами", два пъти е носител на наградата "Кристална лира", номиниран е от Международната федерация на хоровете за културен посланик в страните от Европейския съюз.

 "Мистерията на българските гласове" има съвместни проекти с американския квартет "Кронос", Ванеса Мей, Боби Макферин и Кристофър Тин.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама