АРТ ДЖУНГЛА


Фрог разкри: Цялата културна комисия – безкултурна!

13 6032 02.12.2014
Фрог разкри: Цялата културна комисия – безкултурна!
Културата не е физкултура

С право фейсбук и медиите пощуряха от изказвания против оглавяването на комисията по култура в парламента от Слави Бинев. Но само той ли е далеч от културата в нея? Оказва се, че председателят е бизнесмен, а тримата му заместници са юрист, лекар-преподавател и неизвестен журналист.


Вървим нататък с другите членове на комисията. Културата ще управляват още двама лекари, двама икономисти, двама историци, двама журналисти, биолог-преподавател, психолог-журналист, инженер, преподавател, юрист и финансист.

Единственият, който отговаря на всичких критерии да бъде в тази комисия е Стефан Данаилов. Но интересно защо  легендарният Ламбо  е записан на страницата на Народно събрание  като „преподавател”, а не като актьор? И как ли приема Слави Бинев като началник ?

Има и още една интересна личност в комисията – депутатът от ДПС  Хюсеин Хафъзов. На читателите той е известен не само  с приноса си към българския език с думата «ваканцувам», но и истеричната си реч в защита на турския език, Доган и Турция в предишния парламент.

От известните имена в парламента членове на комисията са още Красимир Велчев и Лъчезар Иванов от ГЕРБ, Михаил Миков от БСП, Росен Петров от ББЦ и Станислав Станилов от ПП "Атака".

Някой може да репликира, че и хора с други професии може да разбират от култура. Други може да припомнят, че хаирът не е бил голям, след като в предишни парламенти начело са били културтрегери. И всеки ще има някакво право. Но никой не може да отрече, че след така изброените професии на членовете на тази комисия, заглавието си заслужава.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама