ХРАНА И ВИНО


Варените яйца пазят от рак на гърдата

1 5814 02.12.2014
Варените яйца пазят от рак на гърдата
Истински яйца

Яйцата са една от най-често срещаните храни по света и се консумират от хора на всякаква възраст. Във варения си вариант те са предпочитана закуска, а ползите им за здравето са много, пише framar.bg. Вижте някои от тях и добавяйте варени яйца към ежедневната си храна за по-здравословен начин на живот.


1. Грижа за очите

Яйцата са много полезни за зрението и защитават очите от макулна дегенерация.
Освен това проучвания сочат, че едно варено яйце дневно може да намали развитието на катаракта, тъй като съдържа лутеин и зеаксантин.

2. Съдържат протеини и аминокиселини

Яйцата се считат за храна с висок потенциал. Едно яйце съдържа 6 грама протеини и 9 грама аминокиселини, които са полезни за човешкия организъм.

3. Борят образуването на кръвни съсиреци, инсулти и инфаркти

Ако ядете едно варено яйце дневно, можете да намалите риска от проблеми като кръвни съсиреци, инсулт и инфаркт.

4. Регулират нервната и мозъчната система

В яйцата се съдържа холин, който помага в регулирането на нервната и мозъчната система, както и на сърдечно-съдовата система.

5. Имат полезни мазнини

Яйцата са обогатени с полезни за здравето мазнини. Ако сте с висок холестерол обаче, избягвайте жълтъка.

6. Богати на витамин D

Яйцата са обогатени с витамин D, който е от огромна полза за здравето ни.

7. Предпазват от рак на гърдата

Варените яйца намаляват риска от рак на гърдата. Една жена може да намали с около 44% опасността от онкозаболяване. Специалистите препоръчват на жените по 6 яйца седмично за превенция от рак на гърдата.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама