НОВИНИ


Канибалът от Разград няма да бъде съден

3 5115 02.12.2014
Канибалът от Разград няма да бъде съден
Туран Сюлейман

Психичноболният разградчанин Туран Сюлейман, прегризал гърлото на пациент в разградската болница, е невменяем и не носи наказателна отговорност. Това показва психиатричната експертиза, изготвена в психиатричната клиника към затвора в Ловеч, съобщи окръжният прокурор на Разград Огнян Дамянов.


Той уточни, че според заключението на вещите лица 45-годишният Туран страда от шизофрения и не носи отговорност за своите действия. Въз основа на експертизата, делото срещу него ще бъде прекратено и той ще бъде настанен принудително за лечение в психиатрична болница, заяви още окръжният прокурор.

Той допълни, че подробности относно воденото досъдебно производство за убийството, извършено от Туран Сюлейман, ще даде на пресконференция утре.

Инцидентът стана на 7 ноември около 4 часа в психиатричното отделение на МБАЛ-Разград. Настаненият за лечение Туран е убил по особено мъчителен начин намиращия се в същото помещение лежащо болен 58-годишен Селиман Ахмед.

Убийството е извършено чрез прегризване гърлото на жертвата и изтръгване на гръкляна, след което е изял лицевите му части. След инцидента Туран е напуснал болничното заведение и се е отправил с такси към дома си, където е задържан от полицията.

Същия ден състав на Окръжният съд в Разград постанови мъжът да бъде настанен за едномесечно изследване в психиатричната болница в Ловеч. В съдебната зала обвиняемият е обяснил, че е извършил престъплението, защото дяволът се бил вселил в пострадалия Селиман Ахмед и бог му е казал, че трябва да го убие.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама