НОВИНИ


Закопчаха близо 30 роми във Варна за наркотици

1 4665 03.12.2014
Закопчаха близо 30 роми във Варна за наркотици

Общо 27 души са задържани при специализирана полицейска акция за противодействие на разпространението на наркотици във Варна. Това съобщиха от полицията в морската столица. Операцията е проведена във вторник в квартал „Максуда".


Всички задържани са криминално проявени, някои от тях са осъждани. Те са на възраст между 25 и 50 години.

 

При претърсвания на различни адреси във Варна криминалистите се натъкнали на над 100 грама твърди наркотични вещества, 50 000 къса цигари от различни марки без акцизен бандерол, електронни везни и пластики със следи от наркотични вещества, консумативи.

 

Иззет е газов пистолет без регистрация. На два от адресите са установени обособени помещения за употреба на наркотици, като в едното от тях са задържани двама души.

 

Предстои наблюдаващият прокурор да прецени на кои от задържаните да бъдат повдигнати обвинения и какви мерки за неотклонение да бъдат поискани.

 

 

Има престъпност, но тя няма непременно и само ромски произход. Това мисли силовият вицепремиер Меглена Кунева по повод въпрос на атакиста Илиан Тодоров, свързан с престъпността, предимно в малките населени места по време на днешния парламентарен контрол.

 

По време на редовния блицконтрол националистът поиска Кунева да обясни как ще преустанови този "фарс", свързан с "геноцида" на българските граждани, главно по селските райони, където цигански банди се гаврят с нашите баби и дядовци.

 

"Всеки ден ставаме свидетели на поредното нагло убийство от цигани", възмути се атакистът и междувременно изтъкна, че българските граждани плащат от джоба си да се охраняват, докато България е на 8 място в света по брой полицаи.

 

Кунева даде знак, че не желае да иззема ведомствената компетентност на нито един министър - нито на министъра на правосъдието, на външните работи, на вътрешния ред и т.н, нито на ДАБЧ и т.н. Тя определи въпроса на Тодоров като общ политически. Факт е, по думите й, че има несигурност в страната. Силовият министър обаче прояви предпазливост и уточни, че не оцветява престъпността по етнос.

 

"Престъпността няма непременно и само ромски произход", коментира Кунева и допълни, че сигурността ще бъде на дневен ред през следващите месеци. Тя увери, че МВР е много силно ангажирано с охраната на границите ни.

 

Въпросът за сигурността обсъждала с министър Вучков и тя може да бъде постигната с много технически средства - например камери. Според Кунева това ще намали необходимостта от присъствието на жива сила.

Така също силовият вицепремиер предложи местен и разпознаваем от хората полицай във всяко населено място, който да получава задачи от местната власт. Желанието на Кунева е с общи усилия, да намерят най-добрата формула за това, което може да се направи със съществуващия числен състав на МВР.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама