НОВИНИ


Интелектуалци на протест срещу Слави Бинев

20 5366 03.12.2014
Интелектуалци на протест срещу Слави Бинев
Актьорът Йосиф Сърчаджиев Булфото

Стотици хора, предимно дейци на културата, известни режисьори, актьори, излязоха на протест в центъра на София срещу назначаването на Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии в НС. Така те изпълниха заканата си и се събраха в градинката пред "Кристал" в 14:30 ч.


В понеделник културните дейци дадоха ултиматум на депутата до днес да се откаже от позицията. Протестът се придвижи пред сградата на Народното събрание. Там протестиращите останаха няколко часа. Заради събралите се хора движението около сградата на парламента бе затруднено. В района има засилено полицейско присъствие.

Режисьорът Александър Морфов напусна Народния театър "Иван Вазов" в знак на протест срещу назначението на Бинев. "Слави Бинев ще управлява културата и министър на културата е Вежди Рашидов – аз съм против това държавно управление, против този парламент, против министър-председателя, против министъра на културата, против председателя на комисията по култура. Не мисля, че трябва да остана въобще в държавно предприятие", заяви Морфов.






Снимки: Булфото
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама