НОВИНИ


Проф. Миланов: Бият лекари ежедневно и ежечасно

18 5416 05.12.2014
Проф. Миланов: Бият лекари ежедневно и ежечасно
проф. Милан Миланов

В България липсва държавност, нападателите над лекари не биват наказвани, каза по НТВ проф. М. Миланов по повод зачестилите нападения над лекари.


Нападенията са не само срещу лекарите от Бърза помощ; в Пирогов това е ежедневие и ежечасие. Болницата в Ботевград е общинска, тя е на кмета, той не може да няма нищо общо с нея, възрази Миланов.

Срещу лекарите почна целенасочена атака, подета изключително масивно, още преди няколко години. Нарушеното доверие води до такива неща, дефинира той. Не съм чул лекар да е наранил пациент; колегата отива да спасява живот, а получава удар със седалка от мотор. Много хубаво се властва в една държава, в която всеки е срещу всеки. Създадено е и тежко напрежение между нашата гилдия и обществото. Ако този калтак, ударил жена, не бъде наказан, ще се даде поредният знак към обществото, продължи проф. Миланов. И даде примери, в които лекари са пребивани не само от определен етнос, а и от бизнесмени, сватбари и пр. Това тук не е проблем на справедливост. Наказания трябва да има, но това няма да овъзмезди тази лекарка, каза той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама