НОВИНИ


Има опит комисията по досиетата да се използва за „мокри поръчки”

14 4385 05.12.2014
Има опит комисията по досиетата да се използва за „мокри поръчки”
Атанас Мерджанов

„Изявлението на министъра на отбраната Николай Ненчев е противозаконно. Обръщаме внимание на главния прокурор да следи стриктно за спазванео на закона за досиетата”. Това заяви пред журналисти в НС зам-председателят на ПГ НА БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов.


Според него намерението за предоставяне на целия ресурс на служба „Военно информация” в комисията по досиетата е грубо нарушение на закона и посегателство върху националната сигурност. По този въпрос според него са отговорни президентът и министър Шаламанов, защото точно те са започнали този процес.

„Интересно е как ще се отнесат към тези безотговорни и противозаконни действия министър-председателят Борисов и представителите на политическа партия ГЕРБ”, подчерта Мерджанов. По думите му винаги в моменти, когато има тежки проблеми в близост до българската граница и държавата е изправена пред тежък проблем като бежанската вълна, се посяга на една от най-важните служби „Военна информация”. „Тези обстоятелства не са случайни. Автор на тези инициативи са ДСБ, Иван Костов, Реформаторският блок, но охотно подкрепяни от действията и мълчанието на президента. БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ ще се противопостави категорично на тези промени”, подчерта Мерджанов. Той припомни също, че винаги в такива ситуации се прибягва до „мокри поръчки” до комисията по досиетата, от чието съществуване няма друг смисъл.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама