НОВИНИ


Кънев: Извращения тип Бинев няма да има, ако се махне партийната квотност

9 4150 05.12.2014
Кънев: Извращения тип Бинев няма да има, ако се махне партийната квотност
Радан Кънев, лидерът на ДСБ Булфото

Краят на проекта "Южен поток " беше предизвестен. Неговото съобразяване с българското законодателство и привеждането му във вид, изгоден за българската икономика беше невъзможно. Това беше политически проект на Владимир Путин без икономически смисъл за България, но и за Русия.


Това каза днес във Варна лидерът на ДСБ и депутат от Реформаторския блок Радан Кънев. Той заедно с министъра на отбраната Николай Ненчев посетиха Висшето военноморско училище в града, където участваха в официална церемония по случай патронния празник на училището – 105 години от рождението на Никола Йонков Вапцаров.

Стратегически важната тема за България са станалите известни днес разкрития за тежки проблеми в правораздавателната система на страната, каза Кънев по време на съвместната пресконференция, която двамата с Ненчев дадоха в края на посещението си. В началото на следващата седмица реформаторите ще излязат с обща и категорична позиция по необходимостта от незабавна съдебна реформа в страната, заяви Кънев.

Лидерът на ДСБ коментира и проблема с исканата оставка на Слави Бинев като председател на парламентарната Комисия по култура и медии. "Ръководствата на комисиите се решават по време на преговори между парламентарните групи, уточни той. Това означава, че са водени разговори за разпределене на квотите в групите, но не и за едно или друго конкретно име. Изводът от случая "Бинев" е, че трябва да се сложи край на партийната квотност. Тя винаги ще води до подобни извращения", каза Радан Кънев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама