НАРОДЕН ГЛАС


Димитров: Борисов ми обеща криминализиране на неплащането на вноски

14 5331 08.12.2014
Димитров: Борисов ми обеща криминализиране на неплащането на вноски
Пламен Димитров

Голямо шествие предстои в четвъртък, всеки има право да изрази недоволството си. Работещите българи поставят големия въпрос за пенсионната реформа, осведоми по НТВ Пламен Димитров от КНСБ.


Той напомни, че в последните години за малко време динамиката е бърза и натоварваща по отношение на 1-2 поколения. Когто започна да расте възрастта (а тя не е спирала), много хора просто не успяват да се пенсионират. А статистиката сочи, че мъжете живеят едва 10 месеца повече, а жените - малко над година. За сметка на това пенсионната възраст се е вдигнала много повече, изчисли той. Няма логика, констатира Димитров и напомни, че пазарната логика сочи, че така се възпрепятства влизането на младите на него.

И се обяви за една мярка на входа на системата, която да е дългосрочна, като напр. криминализиране на неплащането на вноски. Борисов му обещал това да стане в началото на 2015. А редом с нея и други можело да се въведат, така че заетостта да стигне до тези нива, че системата да заработи. Напр. въвеждането на възраст на всички работещи българи, за да има равнопоставеност.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама