НОВИНИ


Издирват бившия председател на ДАНС Петко Сертов

18 6118 08.12.2014
Издирват бившия председател на ДАНС Петко Сертов
Петко Сертов

Бившият председател на ДАНС Петко Сертов се издирва от Столичната полиция. От петък миналата седмица Сертов е в неизвестност, след като е напуснал дома си, съобщи БНР.


По информация на "Хоризонт" СДВР издирва Сертов по молба на съпругата му. Преди да излезе той е оставил мобилните си телефони вкъщи и оттогава няма връзка с него. До момента информацията не се потвърждава официално от МВР.

 

Петко Сертов бе първият директор на ДАНС от създаването на агенцията. На 27 декември 2007 година с решение на Министерския съвет  той е предложен за председател на новата Държавна агенция "Национална сигурност" и е назначен с указ на президента.

След като оглавява ДАНС, Сертов преназначава за съветник в кабинета на ръководството на ДАНС бившия служител на НСС - Алексей Петров, който според някои е фигура със спорна репутация сред обществото.

 

По времето на Сертов избухва и скандалът "Галерия". С искане на Петко Сертов е разрешено проследяване, подслушване, филмиране и пр. на журналисти и издатели, като поводът е поръчково подадена оперативна информация, че публикациите в съответните медии застрашават националната сигурност и може да има изтичане на информация от някоя служба. Това става ясно от публикуваните по-късно документи от скандалната разработка "Галерия".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама