НОВИНИ


Свидетел срещу „Килърите”: Опитаха да ме убият, има натиск и върху хора, работили по делото

3 7227 08.12.2014
Свидетел срещу „Килърите”: Опитаха да ме убият, има натиск и върху хора, работили по делото
Боян Джамалов

Преди няколко години опитаха да ме убият малко след като дадох показания срещу групата за мокри поръчки „Килърите”, чийто тартор е Петър Стоянов-Сумиста. Това каза пред Фрог нюз ключовият свидетел срещу страховитата банда-Боян Джамалов.


Нормално е всеки човек да се притеснява за живота си. Тук все пак става въпрос за убийства. Естествено, че съм имал колебания, дали да стана свидетел, но все пак в един момент осъзнах, че не може вечно да се върви по този път. Не можем все да живеем така-в постоянен страх и лъжа. Знам, че е упражнен натиск и спрямо хората, които са работили по това дело, но не искам да влизам в конкретика. Наясно съм, че има какво да се направи в посока на тяхната защита. Отношението на държавата към свидетелите, служителите на МВР и магистратите, които работят по тежки дела показва и отношението и желанието на държавата да се бори срещу такива престъпления. Отделно от това по този начин мотивира всички участници в процеса. В противен случай всеки ще си каже: Защо трябва да си създавам проблеми, ако не бъда защитен, заключи Джамалов.

В рамките на половин година бяха убити двама важни свидетели срещу други престъпни групи, като единият беше застрелян в края на миналата седмица. Става дума за Хрисим Хрисимов-свидетел срещу Йосиф Йосифов-Костинбродския.

Вижте какво още каза Боян Джамалов дни преди делото „Килърите” да пресече финалната права на заседание на ВКС, насрочено за 12 декември т. г. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама