НОВИНИ


Адв. Екимджиев пред Фрог: Цацаров си присвои реформата на Хр. Иванов

3 5453 09.12.2014
Адв. Екимджиев пред Фрог: Цацаров си присвои реформата на Хр. Иванов
Адвокат Михаил Екимджиев

Силата на думите на Христо Иванов бе намалена от изключително гъвкавото поведение на Сотир Цацаров, което го определя като завършен номенклатурчик. Разбирайки при посещението си в Брюксел, че той не може да се противопостави на стратегията за съдебна реформа, приложи стар номенклатурен трик на Тодор Живков. Бившият държавен глава казваше: Какво е това перестройка?! Просто ще се снишим за малко и после ще правим каквото си знаем, коментира пред Фрог нюз адвокат Михаил Екимджиев променената позиция на главния прокурор по отношение на съдебната реформа.


Това, което направи Цацаров, е перфектен трик за оцеляването му. Той си осигурява възможност за по-нататъшна перспектива в съдебната номенклатура или в политиката. Писвои си реформата, срещу която само седмица по-рано възразяваше. Освен че си присвои идеята, той предложи по-радикален вариант на реформата, предлагана от Христо Иванов – децентрализацията от прокуратурата, припомни адв. Екимджиев.

 

Цацаров ще каже: „Аз съм по-реформатор от Христо Иванов и Реформаторите”, а в същото време чрез своите лобита във ВСС ще се направи всичко възможно да се спъва реформата. По този начин оцелява политически.

 

Когато противникът ти демонстрира пълно съгласие с твоите тези, ти нямаш аргумент да бъдеш твърд в изказа си. Затова трябва формално да направиш впечатление, че адмирираш позицията на главния прокурор.  Но Христо Иванов е разбрал нещо много важно: Реформите трябва да се направят бързо и скокообразно, а не както досега безконфликтно. Когато една реформа се прави предпазливо, тя се проваля, обръща внимание правозащитникът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама