НОВИНИ


Брюксел ни препоръчва да търсим алтернативи на "Южен поток"

7 4124 09.12.2014
Брюксел ни препоръчва да търсим алтернативи на "Южен поток"

Енергийните министри на страните от Европейския съюз, имищи отношение към проекта "Южен поток", потвърдиха по време на срещата си в Брюксел необходимостта, че мащабните проекти като „Южен поток" на територията на ЕС трябва да бъдат съобразени със законодателството на Общността.


 

Това съобщи вицепрезидентът на Европейската комисия, отговарящ за енергийния съюз Марош Шевчович на пресконференция след приключването на срещата на енергийните министри на страните от ЕС.

 

„Смятам, че краткият обмен на мнения по време срещата по този въпрос показа, че е много важно за ЕС проекти от такъв мащаб да бъдат съобразени със законодателството на ЕС", посочи Шефчович, цитиран от РИА "Новости".

 

Припомняме, Русия отказа да участва в срещата, тъй като не е член на Европейския съюз. Междувременно Шевчович призова за търсенето на алтернативи на „Южен поток".

 

„Необходимо е да проучим алтернативите на „Южен поток" за обезпечаването на сигурността на доставките на енергия", заяви Шевчович и добави, че Европейската комисия ще създаде специална работна група, в която ще участват представители на страните от ЕС, която да разгледа алтернативите.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама