ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 1 октомври

0 4237 30.09.2008
Предстоящо на 1 октомври

Заседава НС; ВСС; откриват новата академична учебна година; представят фотоизложбата „България в пълен блясък”; организират обучение за журналисти на тема „Медии, сексуалност и превенция на ХИВ и СПИН”.


 

От 9 часа Народното събрание ще проведе редовно заседание.

От 9.30 часа ще се проведе заседание на Висш съдебен съвет.

Новата академична учебна година 2009 – 2010 г. ще бъде открита
с поднасяне на цветя и венци от 10.45 пред паметника на братя Христо и Евлоги Георгиеви. Приветствено слово за началото на учебната година от 11.05 ч. в Аулата на университета ще произнесе проф. Иван Илчев ректор на ВУЗ, а от 11.20 ч. министърът на образованието и науката Даниел Вълчев също ще отправи своето приветствие.

В 12.30 часа министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще връчи на председателя на Народното събрание Георги Пирински Доклад за изпълнение на Националната програма за развитие на училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка (2006 – 2015 г.) през учебната 2007/2008 г. и за мерките, които ще се предприемат през учебната 2008/2009 г.

Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще даде пресконференция на тема: „Кратък отчет на инвестиционната програма на НКЖИ”, съобщиха от пресцентъра на компанията. Пресконференцията ще бъде открита от генералния директор на НКЖИ Антон Гинев. По време на пресконференцията ще бъде засегната и темата за прекъсванията на движението на влакове по някои линии в страната във връзка с изпълнението на инфраструктурни проекти и ремонти работи по тях.
Пресконференцията ще се проведе от 10,30 часа на 1 октомври във ВИП залата на Централна гара София.

 

В 10 часа в БТА национална агенция “Пътна инфраструктува” ще представи новата структура на агенцията.

В 13 часа министърът на правосъдието Миглена Тачева и министърът на правосъдието на Република Корея Ким Кюнг Хан ще подпишат в сградата на Министерство на правосъдието два документа за правно сътрудничество между България и Република Корея - Договор за правна помощ по наказателни дела и Договор за екстрадиция.

От 11.00 часа в Народното събрание Националният дарителски фонд „13 века България” представя фотоизложбата „България в пълен блясък” по две основни теми: „История на Християнството по българските земи” и „Българският принос към световното културно наследство”.

Кметове от цялата страната ще вземат участие в кръгла маса на тема „Общините-ключов фактор за прилагането на Кохезионната политика на ЕС”. Кръглата маса ще се проведе от 11.00 часа в зала “Витоша” на Кемпински хотел Зографски.

На 1 и 2 октомври 2008 г. в Дом 2 на Резиденция „Бояна” ще се проведе Първата международна конференция, посветена на въпросите на електронното правителство. Конференцията се организира от Министерството на държавната администрация и административната реформа съвместно с Министерството на публичната администрация и иновациите на Италия и в партньорство с „EuroSpace”. В официалното откриване на форума на 1 октомври 2008 г. от 10:00 ч. ще вземат участие министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, съветникът на министъра на министъра на публичната администрация и иновациите на Италия Джовани Триа, регионалният министър по въпросите на защита на потребителите и намаляване на административните процедури на Регион Лацио Марио Микеланджели, изпълнителният директор на EuroSpace Ренато Лукарини, както и висши служители от администрации на Гърция и Сърбия.

В 10.45 часа, ще бъдат подписани меморандуми за сътрудничество между МДААР и търговски банки, както и между МДААР и общински администрации във връзка с използването на средата, осигуряваща електронни разплащания в процеса на предоставяне на административни услуги по електронен път. Предвидена е и пресконференция от 11:00 часа.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще вземе участие в кръгла маса на тема: „Ролята на университетските научни изследвания за качеството на обучението, развитието на науката и обслужването на обществото и икономиката”. Срещата ще започне в 14.00 ч. в Академичната зала на Техническия университет – София, бл.1, ет.2.

Комисия по гражданско общество и медии ще проведе заседание в 15:00 на пл. "Княз Александър I" №1, зала 130 при Дневен ред: Обсъждане на законопроект за изменение и допълнение на Закона за електронните съобщения, № 802-01-66, внесен от Министерски съвет на 12.08.2008 г.

От 13 часа в София прес ще се проведе пресконференция на тема “Български адвокати срещу монопола в държавата”. Участниците са: Георги Найденов, Трифон Желязков, Александър Краварски, Юрий Бошнаков, Александър Желязков, Мария Мусорлиева.

Парламентарните комисии по бюджет и финанси и по икономическа политика ще имат от 14,30 часа, в зала „Запад” на пл. „Народно събрание” 2 съвместно извънредно заседание. На него ще бъдат изслушани министърът на финансите Пламен Орешарски, главният прокурор Борис Велчев, изпълнителеният директор на Националната агенция за приходите Мария Мургина и директорът на Агенция „Митници” Христо Кулишев. Те ще представят на народните представители информация във връзка с ограничаване на сивия сектор в икономиката и постигнатите резултати до момента във всяко едно от ведомствата.

Вицепремиерът Меглена Плугчиева ще се срещне с Делегации на Комисията по регионално развитие и на Комисията по Бюджетен контрол на Европейския парламент. След срещата в 9.30 ч. в Гранитна зала на Министерския съвет е предвидена пресконференция на заместник министър-председателя Меглена Плугчиева и депутатите от Европейския парламент.

Столичният катедрален храм "Св. Неделя" организира курс по източно църковно пеене през новата учебна 2008-2009 г. за мъже - начинаещи и напреднали. Учебната година ще бъде открита на 1 октомври, когато Светата Православна църква чества Покров на Пресвета Богоородица.

Семинар-обучение за журналисти на тема „Медии, сексуалност и превенция на ХИВ и СПИН” ще се проведе в София. Форумът е организиран от Министерството на здравеопазването, Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, съвместно със Съвета за електронни медии и Фондация „Куиър България”. Семинарът ще се проведе от 9 до 15.30 часа в зала „Арена” на хотел „Арена ди Сердика”.

В 10.30 часа в Свищов президентът Георги Първанов ще присъства на откриването на новата учебна година в Стопанска академия “Д. А. Ценов”.

Фармацевтичният дистрибутор “Хигия” ЕАД ще открие официално своя нов склад във Варна. Складът се намира в Логистичен парк Варна, сграда 1А от 11.00 часа.

От 11.00 часа във Варна ще се проведе пресконференция по повод провеждането на международна конференция “Морска безопасност и търсене и спасяване на море”. Брифингът ще бъде в зала “Варна” на общината.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще направи първа копка на пречиствателната станция за отпадъчни води с пълно биологично пречистване, включително отстраняване на азот и фосфор. Церемонията ще се състои от 12.00 ч. Проектът е компонент от мащабния Интегриран воден проект за град Русе, който се финансира от Програма ИСПА на Европейския съюз.

От 13.30 часа в зала 203 на община Ямбол ще се състои пресконференция по повод предстоящия Тракийски хоров фестивал.

Ямболският Камерен ансамбъл „Дианополис” ще отбележи навършването на 40 години от създаването си с изложба и празничен концерт. Точно на 1 октомври – Международния ден на музиката от 16.30 часа във фоайето на Община Ямбол ще бъде открита документална изложба, представяща моменти от историята на камерния ансамбъл.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама