АКТУАЛНО


Ето показанията за екзекуцията на Фатик, заради които убиха Хрисимов

1 8877 11.12.2014
Ето показанията за екзекуцията на Фатик, заради които убиха Хрисимов
Фатик

Вижте за първи път целите показания срещу групата на свидетеля Хрисим Хрисимов, който само преди седмица беше разстрелян в София. Той е вторият човек от подземния свят, който проговаря срещу Йоско и е очистен. Разпитът е проведен по обяд на 27 август 2013 г. пред 19-и състав, наказателно отделение на Софийския градски съд, с председател Георги Колев.


Точно 8 денонощия след убийството на Филип Найденов-Фатик столичната полиция води в сградата на Софийския градски съд свидетеля Хрисим Хрисимов, пише "168 часа". Той е роден на 17 юли 1961 г. в София, разведен, неосъждан, но което много по-важно в случая - подпомага като логистик от 12 месеца бандата за отвличания, грабежи и убийства на Йосиф Йосифов-Йоски от Безден и Джаки Ръчичката от Княжево.

Група, разследвана за похищенията на Стефко Колев, на арабина Християн Валю, на сина на Венци Стефанов, на хърватския убиец Иван Може, както и за разстрелите на последния, на Фатик, на собственика на ресторант "Пчела" Николай Иванов, също и неуспешните атентати срещу Киро Японеца, Николай Цветин. Една от най-бруталните банди в България, която само за 3 работни дни след ареста получи 3-годишни ефективни присъди в Гърция, но пред която правосъдието в България е безсилно вече 25 години.

СВИДЕТЕЛЯТ: С лицата Дани и Йоско се запознах преди около година и 6-7 месеца, като Дани - Даниел, с прякор "Лудия" или "Джаки", е среден на ръст, около 175 см, с атлетично телосложение, къса кестенява коса, светли очи, липсваща лява ръка до китката. Живее на "Горнобански път" посока "Княжево", първия блок, успореден, вляво. Не мога да посоча входа и точния апартамент, автомобил "Мерцедес" Е - 500 - черен на цвят, с рег. № 4488, софийска регистрация или рег.

№ 8844; С тази кола обаче от няколко месеца не съм го виждал. От известно време управлява кола "Ауди" със софийска регистрация, сив металик цвят. Йоско - Йосиф, за същия не зная да има прякор, висок около 168 - 170 см, здрав, пълен, къса кестенява коса, тъмнокафяви очи. За него зная, че живее в село Безден, Софийско. Ходил съм дотам, мога да посоча мястото, но не мога да го обясня.

Напоследък това лице го виждам няколко пъти с черен Мерцедес - S класа, софийска регистрация. Номер на колата не мога да посоча. Даниел разполагаше с мобилен телефон, на който съм звънял от време на време. Номерът е 0887205932. Аз се събирах с мои познати в кв. "Надежда" - втора част, до строителна фирма "Видира", където имаше ресторантче. Въпросните две лица от време на време се появяваха в ресторанта и обявяваха стока за продаване.

Когато се запознах с тях, предлагаха лекарства и по-точно капки за очи. Чешки бяха капките за очи. В началото на август миналата година на същото място и двамата дойдоха, в същия ресторант, и ми предложиха, ако искам, те ще ми намерят къща под наем, която къща да наема на собствено име, като те щяха да заплащат наема и консумативи и да я ползват от време на време, като аз трябваше да живея в къщата. Искаха да е къща с гараж и не казаха за какво искат да я ползват.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама