НОВИНИ


Бедствия в Калифорния и Индонезия

0 3953 13.12.2014
Бедствия в Калифорния и Индонезия

На фона на тежките преговори в Лима в американския щат Калифорния започнаха да изчисляват щетите от внезапната буря, която отне живота на трима души и остави стотици хиляди без електричество. В Индонезия свлачище отне живота на най-малко 11 души, други 100 са безследно изчезнали.


След дълга суша американския щат Калифорния беше връхлетян от тихоокеанска буря. Проливни дъждове предизвикаха свлачища и наводнения и наложиха евакуацията на стотици домове. Над 200 хиляди души останаха без ток от Орегон до щата Вашингтон. В района на Сан Франциско бяха затворени основни магистрали. В южен Лос Анджелис се образува торнадо – необичайно явление за тази част на Съединените щати. Синоптиците предупреждават, че силните ветрове ще продължат и през уикенда.

Свлачище унищожи цяло село в Индонезия и отне живота на 11 души. Спасителни екипи издирват други 108 души в неизвестност. Стотици бяха евакуирани в засегнатия район в централната част на индонезийския остров Ява на около 450 километра от столицата Джакарта. Калното свлачище е второто за последните дни в гъстонаселения остров Ява. Подобни инциденти не са необичайни за Индонезия по време на сезона на мусоните, който започва през октомври и продължава до април.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама