НОВИНИ


Владимира Янева призна за проблеми с IT-системата на СГС

6 4544 17.12.2014
Владимира Янева призна за проблеми с IT-системата на СГС
Владимира Янева

Преди два дни ВСС с компютърни специалисти от множество независими институции, в това число президентството и Софийски университет, дойдоха, за да проверят IT-систематана СГС.


Това каза пред журналисти Владимира Янева, председател на Софийски градски съд във връзка със случайното разпределение на съдиите по делата, предаде „Фокус”. Относно резултата от проверката Янева обясни: „Имат забележки, има неща, които са много трудни за отстраняване, защото са свързани с ремонт. Когато е правен ремонтът на етажа не са направени мрежови точки, които с оглед на увеличилия се брой на съдебните служители и магистратите на СГС са изключително недостатъчни”.

Тя подчерта, че навсякъде се слагат така наречените хъбове, за да има достатъчно мрежови точки към компютрите и към мрежовите принтери. „Сървърното помещение е изградено през 2007 г., така че има много какво да се желае, но все пак имайте предвид, че става въпрос за една сграда, която е паметник на културата и която много трудно може да бъде отново разбита, за да се правят тези кабели. Има и други препоръки, с които предполагам, че днес ще бъдем запознати и за които предполагам, че с някакви съвременни мерки биха могли да се отстранят евентуално други проблеми”, заяви Янева.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама