НОВИНИ


Израел скочи срещу изваждането на „Хамас” от списъка на терористите

6 4125 17.12.2014
Израел скочи срещу изваждането на „Хамас”  от списъка на терористите
Бенямин Нетаняху

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че европейците изглежда не са научили нищо от Холокоста, след като Европейският съд нареди да се извади „Хамас" от списъка с терористичните организации, съобщава „Франс прес".


 

В Люксембург Европейският съд реши да се извади „Хамас" от списъка с терористичните организации. Изглежда, че в Европа, където бяха избити шест милиона евреи, не са научили нищо, заяви той. След решението на съда Европейският съюз обяви, че ще го обжалва.

 

 

Европейският съд в Люксембург направи голяма грешка с изваждането на "Хамас" от списъка с терористичните организации. Това заяви в Пловдив посланикът на Израел у нас Шаул Камиса Раз.

 

"Каква е причината да се даде на групировката такъв статут? Дали тя се занимава с хуманитарна дейност или с проблемите на самите палестинци? Точно обратното", отсече дипломатът. Той припомни, че 3000 израелци са убити от "Хамас". Нейните оръдия са изстреляли 7000 ракети към територията на Израел. В последните три месеца членове на групировката са осъществили 10 терористични акта, сред които отвличането и ликвидирането на трима ученици.

 

"Хамас" превърна ивицата Газа от плодородно място в център на хаос и терор. Пречи и на Египет да намери своето място в света. Купува оръжия от Иран, за да стреля по мирни граждани", посочи посланикът. По думите му "Хамас" няма да смени кожата си, защото е крайна терористична организация като "Ал Кайда". Израел протестира срещу решението на съда в Люксембург и настоява то да бъде преосмислено, подчерта Шаул Камиса Раз.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама