НОВИНИ


Протест против пенсионната реформа на управляващите

30 4890 18.12.2014
Протест против пенсионната реформа на управляващите
Протестът се разраства

Пред сградата на Министерски съвет излязоха на протест няколко стотици граждани. Те протестират срещу намерението на управляващите да прехвърлят личните партиди от частните пенсионни фондове в НОИ. Недоволните скандират "Мафия!" и "Искаме си пенсиите!", видя репортер на БЛИЦ. Към протеста се присъединяват още граждани. Движението по "Цар Освободител" е спряно. Полицаи пазят протестиращите от евентуални безредици.


И съветникът на икономическия министър Владимир Каролев е сред протестиращите.

Те са на мнение, че споразумението, подписано между управляващите и единият от синдикатите на извънредна среща в неделя, нарушава предизборни обещания, управленската програма на правителството и общите принципи на демократичната и правова държава.

"С това споразумение, на практика се замрази възможността за каквато и да е ефективна и дългосрочна реформа в пенсионната система в полза на българските граждани. Отвори се вратата за национализация на втория стълб на пенсионното осигуряване и за популистко харчене на спестени от българските граждани пари. И ни се показа, че гласът на няколко синдикални лидери струва повече от обещанията, за които са гласували стотици хиляди български граждани", се казва в описанието на събитието.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама