НОВИНИ


Антоний Гълъбов: България е в криза с множество измерения

4 4334 21.12.2014
Антоний Гълъбов: България е в криза с множество измерения
Антоний Гълъбов

Без съмнение европейските и предсрочните избори бяха най-знаковите политически събития през 2014 г. Веднага след това и свързано с това фалитът на КТБ. Това каза политологът Антоний Гълъбов по Фокус.


„Всъщност, ако трябва да обобщим всичко, това е втората година, в която България се намира в криза. Намира се в криза и то такава, която има множество измерения. Не е само политическа, тя е и икономическа. През тази година в нея вече има и ясно изразени аспекти, свързани с публичните и частни финанси”, подчерта Гълъбов.

По думите му резултатите от вота на избирателите са показали, че българското общество е дълбоко фрагментирано и хората нямат споделени общи цели и общ хоризонт.

„Затова и произведохме този парламент с 8 политически фракции в него. Всъщност през миналата година, ако не беше атаката с Костинброд, най-вероятно Народното събрание също щеше да има 6-7 парламентарни участници. Това показва, че нямаме консолидирано съгласие нито около сценарий на реформи, нито около ясна перспектива за развитието на страната”, заяви той. Според политологът това е най-дълбокият проблем на българския политически живот. „В момента нямаме обединяваща или поне мотивираща съществена група от населението партийна система. Всъщност партийната политическа система фалира окончателно на парламентарните избори”.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама