НОВИНИ


Депутатите застраховат живота си за 46 бона, народът ги вади от джоба си

13 4231 21.12.2014
Депутатите застраховат живота си за 46 бона, народът ги вади от джоба си

Според администрацията на парламента и според самите народни представители депутатската професия е рискова.


Затова животът на всички тях ще бъде застрахован. Народното събрание е обявило обществена поръчка за застраховка на 240 народни избраници и 11 служители на парламента за 1 година, на стойност 46 400 лева. Тоест по около 200 лева на депутат, съобщава bTV. Обхванатите рискове са за живота, здравето и телесната им цялост. Предвидено е обезщетение и при „злоумишлени действия от трети лица” и битова злополука.

 

Оказва се, че повечето депутати действително приемат работата си за рискова, а застраховката – за оправдана.

 

„Предвид събитията от миналата година, а и сега отново има подобни събития. Бих казал, че да, рисково е, но в крайна сметка всеки народен представител сам преценява риска и в какво се забърква”, коментира Филип Попов от БСП.

 

Според депутатът на ГЕРБ Снежана Дукова рисковете са от всякакъв характер.

„Много смели реформи в правосъдието предвиждаме и много неприятни неща стават там. Без да драматизираме, ако един депутат си върши работата в една доста бандитска държава, може и да носи риск”, аргументира застраховките съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев.

„В България всеки живот е рисков. Някои, които влязоха в парламента, си мислеха, че са безсмъртни, оказа се, че не са. Лично мен ако питате, аз не бих приел застраховане. Всеки се ражда с някакъв път, какво ще се случи - главният застраховател решава”, заяви и Валентин Касабов от Патриотичния фронт. Обществената поръчка за депутатските застраховки предстои да бъде възложена.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама