НОВИНИ


Майката на убит студент: Убийците му са на свобода, ще се скрият

9 4260 23.12.2014
Майката на убит студент: Убийците му са на свобода, ще се скрият

„Писали сме писма до Висшия съдебен съвет, до главния секретар на МВР, до главния прокурор на България, до премиера, че убийците са на свобода и ще се изпокрият”, заяви в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия Зарка Димова, майка на студента Стоян Балтов, който беше убит през 2008 година пред дискотека в „Студентски град”.


Висшият касационен съд потвърди вчера присъдите от по 18 години затвор на Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов. Съдът прие, че тримата са убили Стоян Балтов по особено жесток начин с нанасяне на удари с тъпи и твърди предмети. Според прокуратурата убийството е по хулигански подбуди. От произнасянето на присъдата до изпълнението ѝ обаче минават някакви дни. На първа инстанция обаче тримата бяха оправдани и пуснати на свобода с мярка подписка.

Сега близките на Стоян Балтов обаче се притесняват, че тримата осъдени ще изчезнат преди да бъдат отведени в затвора. „Същите институции сме уведомили и затова, че убийците са на свобода”, заяви Зарка Димова. „Мерките им бяха разгледани още на първото дело, мисля, че това е грубо нарушение на наказателния кодекс”. От ВСС са им отговорили, че няма нарушение, но роднините са убедени, че има такова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама