НОВИНИ


Пак цигани, пак биха, пак лекар, пак от Спешна помощ

50 6172 24.12.2014
Пак цигани, пак биха, пак лекар, пак от Спешна помощ

Цигани биха лекар от Центъра за спешна помощ. Агресията е предизвикана след настояване медикът да съживи починала жена. Инцидентът с насилие над лекари от Перник е втори в рамките на една седмица и трети за месец декември, предаде Дарик радио.


Линейката с д-р Иво Велев пътувала за адрес, когато била пренасочена към ромската махала в квартал „Хумни дол”. При пристигането на медиците, само минута след сигнала, обаче пациентката вече била починала. Тогава съпругът й притиснал лекаря към стената и започнал да го бие, крещейки, че трябва да съживи жена му. Сигналът за бития медик е подаден на телефон 112 и на място е била изпратена полиция.

 

Директорът на Центъра за спешна помощ д-р Юлия Такова заяви, че веднага е подала докладни за случая до Министерството на здравеопазването и до ОД на МВР.

Първият случай за бит медик за декември беше когато пиян жител на Радомир разцепи с удар устата на преглеждащия го доктор. Преди три дни, също в спешния център на пернишката болница, пиян младеж от ромския квартал „Рудничар” се опита да души дежурния д-р Стоименов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама