ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 8 октомври

0 3877 07.10.2008
Предстоящо на 8 октомври

Президентът Първанов се среща с председателя на Камарата на представителите на парламента на Чехия М. Вълчек; премиерът Станишев участва в откриването на Националната изложба на Русия в България; дискутират социални цели и последици на Бюджет 2009 г.


 

Депутатите да започнат работа с ратификация на Спогодбата между България и Азербайджан за избягване на двойното данъчно облагане на доходите и имуществото, предвижда проектопрограмата на парламента за тази седмица. В нея е второто четене на изменения в Закона за общинския дълг, първото четене на промени в Закона за особените залози и в Закона за политическите партии.

 

Президентът Георги Първанов ще се срещне с председателя на Камарата на представителите на парламента на Чехия Милослав Вълчек, който е на официално посещение в България. По-късно през деня държавният глава ще се срещне с Сергей Собянин, вицепремиер на Русия, който е у нас за 12-та сесия на междуправителствената българо-руска икономическа комисия.

 

Председателят на Камарата на депутатите на Чехия Милослав Вълчек и водена от него делегация са на официално посещение у нас. В зала "Запад" на Народното събрание Вълчек ще се срещне в 9.20 ч. с председателя на парламента Георги Пирински и с депутати. В програмата са предвидени срещи с министър-председателя Сергей Станишев и с президента Георги Първанов. В 15.00 ч. в зала "Изток" на Народното събрание, гостът ще разговаря с ръководството на Комисията по външна политика.

 

Заместник-председателят на Народното събрание Камелия Касабова ще връчи дипломите на стажантите, успешно завършили участието си в Студентската програма за законодателни проучвания към Народното събрание. Церемонията ще се състои от 11.00 часа в зала "Запад" на Народното събрание.

 

Премиерът Сергей Станишев ще участва в откриването на Националната изложба на Русия в България от 12.30 ч. днес в столичния Интер Експо и Конгресен център. Ще присъстват още вицепремиерът на Руската федерация Сергей Собянин, министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, представители на бизнеса от българска и руска страна. По- късно премиерът Станишев ще разговаря на работен обяд със Сергей Собянин. 

 

Посланикът на САЩ у нас Нанси Макълдауни ще изнесе публична лекция на тема "Нова епоха в българо- американските отношения". Тя ще се състои от 11.00 ч. днес в хотел "Шератон".

 

Дипломатическият институт към МВнР организира по повод своята пета годишнина публична лекция на вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин. Лекцията е на тема "Дипломация на промяната". 

 

Министерството на извънредните ситуации ще представи днес от 11.00 ч. в Центъра за професионално обучение на МИС в Монтана Книга на учителя за обучение за защита при бедствия и аварии. Книгата ще бъде представена на съвместна пресконференция на вицепремиера и министър на извънредните ситуации Емел Етем, Лене Ясперсен - зам.-постоянен представител на ПРООН в България и зам.-министъра на образованието и науката Кирчо Атанасов.

 

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев и генералният директор на Европейския институт по публична администрация Марга Прьол ще подпишат споразумение за партньорство между правителството на Република България и Европейския институт по публична администрация. Церемонията е на 8 октомври от 10:30 часа в зала "Триадица" на Гранд хотел "София". 

 

Министърът на здравеопазването Евгений Желев ще връчи ключовете на 55 нови линейки на директори на Центрове за спешна медицинска помощ. Връчването е от 11.00 ч. на площада пред храм-паметника "Ал. Невски". 

 

Работата на дванадесетата сесия на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество започва в София. Съпредседатели на комисията са Сергей Собянин, вицепремиер и ръководител на Апарата на правителството на Русия и Петър Димитров, министър на икономиката и енергетиката на България. За днес са предвидени заседанията на 9-те работни групи на междуправителствената комисия, които ще обсъждат търговско-икономическото, инвестиционното, военно-техническото и научно сътрудничество. 

 

Десетото заседание на Постоянната българо-руска работна група по транспорт ще се състои днес и утре в София. Съпредседатели на работната група от българска страна е заместник-министърът на транспорта Даниела Никифорова, а от руска - Сергей Аристов, държавен секретар и заместник-министър на транспорта.

КНСБ организира публична дискусия на тема "Социални цели и последици на Бюджет 2009 г.". Тя ще се състои от 10.00 ч. в централата на синдиката. 

 

Офертите на участниците в обявената от МДААР обществена поръчка с предмет "Поддръжка на базите с правна и географска информация на системата ИСЕП" ще бъдат отворени днес от 10:00 ч. в Министерството на държавната администрация и административната реформа.

 

Състоянието на българското пчеларство ще обсъдят на среща в Сливен днес представители на Националния пчеларски съюз и Националната развъдна асоциация по пчеларство и пчелари от Австрия. Участниците в срещата ще посетят единствената в страната генобанка на българската медоносна пчела, която се намира в местността "Чуката" в Сливенския Балкан и пчеларско предприятие за производство на восъчни основи.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама