Седем бели и тринадесет червени вина беше селекцията този месец. Дванадесет представители на българските винени производители изказаха своето мнение и дадоха оценка на най-добрите български вина.
По време на дегустацията се дава определена информация преди всяка проба – код на виното, сорт на гроздето, година на производство и дали е стояло в бъчва. След като бъдат раздадени пробите и всеки дегустатор прецени качествата на виното, то се оценява въз основа на няколко главни критерия, а именно цвят, мирис, вкус и вкусов аромат. Допълнително всеки е свободен да коментира своите впечатления. Конкурсът се проведе в Националния институт за изследване на виното и спиртните напитки в София вчера на 7 октомври. Резултатите от него ще излязат в края на месеца. Те ще бъдат публикувани и на нашия сайт.
"С този подбор помагаме на хората всеки месец, тъй като е ежемесечен по-лесно да се ориентират кое вино е добро", казва един от организаторите на конкурса Стоян Геров пред Frognews.bg.
Frognews.bg
Снимки: Неделчо Хазърбасанов