ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 10 октомври

0 3865 09.10.2008
Предстоящо на 10 октомври

ДАНС дава пресконференция; заседава НС; обсъждат Бюджет 2009 за средното образование; продължава срещата на местните власти в България; започват обществени обсъждания за петролопровода „Бургас- Александруполис” там, където той ще мине.


 

Народното събрание ще заседава от 9 часа.

От 9 ч в зала „Тържествена" на Съдебната палата в гр. София Върховният касационен съд ще проведе национално съвещание на тема „Анализ на причините за прекратяване на съдебното производство и връщане на делото на прокурора". В него ще участват председателите на апелативните, окръжните и военните съдилища. За участие в съвещанието са поканени главният прокурор Борис Велчев, представляващият ВСС Анелия Мингова, главният инспектор на инспектората към ВСС Анна Караиванова, директорът на НСлС Бойко Найденов, Министърът на правосъдието Миглена Тачева и министърът на вътрешните работи Михаил Миков.

В 11 часа ще бъде дадена пресконференция в ДАНС.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще връчи нови национални ж.п. лицензи за извършването на железопътни товарни транспортни услуги. Документите са издадени по европейски формат за кандидатстване и провеждане на процедурата. Церемонията ще се състои от 11.00 часа в Зала 5 в Министерството на транспорта.

Софийски районен съд  ще разгледа на четвърто заседание наказателно дело от общ характер, заведено срещу бившия директор на ДФ “Земеделие” Асен Друмев по обвинение за престъпление по служба. Заседанието ще се проведе в 9 часа в зала 25 на съда.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие в 12 ч., новоизградената многофункционална спортна площадка в двора на 101 СОУ „Бачо Киро” в столичния район „Надежда”. Проектът е на стойност 280 000 лв. и е реализиран съвместно между Столична община и Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС).

БЛС отправи покана към членовете на УС на НЗОК за преговори по НРД-2009 г. от 13 часа.

В зала „Шипка” на хотел „Кристал Палас” от 10 часа ще се проведе кръгла маса на тема - „Качество на лечението на болните от хемофилия в България”. Целта на инициативата е провеждането на дебат и представяне на различни гледни точки върху състоянието на лечението на болните от хемофилия в България и обсъждане на мерки за неговото подобряване.

В София ще открият Районна координационна централа към Центъра за спешна медицинска помощ – Софийска област. Събитието ще се състои от 11 часа в административната сграда на структурата. По време на откриването ще бъде направена и демонстрация на връзката на центъра с телефона за спешни повиквания – 112.

Продължава визитата на президента на Монголия Намбар Енхбаяр у нас по покана на българския държавен глава Георги Първанов. От 10.30 часа в посолството на Монголия ще се проведе церемония по награждаване на български граждани с монголски държавни отличия. След това президентът на Монголия ще посети Националния исторически музей.

От 18.30 ч. във филмотечно кино „Одеон” в София ще бъдат официално открити филмови дни „Златен фонд на руското кино”. Те се организират от Българската национална филмотека и са посветени на 60 – годишнината от създаването на „Госфильмофонд” на Русия, 100 години руско филмопроизводство и Годината на Русия в България. Филмовите дни ще продължат до 20 октомври 2008 г. На откриването в кино „Одеон” ще присъстват гостуващите у нас руски кинодейци Владимир Дмитриев – първи зам.-генерален директор на „Госфильмофонд”, Валерий Русин – зам.-генерален директор на Киностудия „Горки” и актьорите Лев Дуров, Ирина Шемчук и Ирина Мирошниченко.

В 10 часа в Интер Експо Център ще бъде о т к р и та изложбата – семинар „Челни научни разработки в медицинската промишленост на Русия” с участието на известни руски учени и специалисти.

В 11 часа в София прес ще бъде дадена пресконференция от Синдикат на българските учители по повод Бюджет 2009 за средното образование.

В 11 часа в музейната зала на БЧК ще бъде подписано споразумение за сътрудничество в подкрепа на дейността на Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП. Към фонда ще се присъединят Министерството на транспорта, Министерството на здравеопазването, Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България.

В 12 часа в БТА пресконференция ще даде Национална асоциация на разпространителите на печатни издания заради това, че ВАС потвърди глобата на "Български пощи" за злоупотреба с господстващо положение на пазара с абонамент.

В 13 часа в БТА Столична регионална инспекция по опазване и контрол на общественото здраве и "Либра" ЕАД организират пресконференция за хроничните белодробни болести и тютюнопушенето. Откриване на Седмицата против тютюнопушенето.

В к. к. “Албена” продължава Петата Годишна среща на местните власти в България, организирана от Национално сдружение на общините в Република България. В 9.30 часа започва пленарната сесия, посветена на механизмите за превръщането на общините в успешни бенефициенти по европейските фондове. В 15 часа е предвидено началото на официалната церемония на Третата годишна среща. Участието си в нея са потвърдили министри, български и чуждестранни партньори на НСОРБ. По време на церемонията участниците ще бъдат приветствани от Министър-председателя на Република България Сергей Станишев, посланика на Република Франция н. Пр. Етиен дьо Понсен и други официални гости.

На 10 и 11 октомври в хотел “Ястребец”, к.к. Боровец, СИБАНК организира workshop за журналисти на тема: „Ролята на банките в процеса на еврофинансиране”.

Юбилейна изложба на тема „Музеят – мост във времето” ще се открие в Регионалния исторически музей в Русе, съобщиха от Министерството на отбраната. Експозицията е подготвена и предоставена от Военноморски музей – Варна. С нея се отбелязва 125 години от основаването на Военноморския музей в Русе и 85 години от откриването на първата му експозиция във Варна.

Сдружение ГЕРБ и фондация „Ханс Зайдел” организират кръгла маса на тема : „ Основни насоки за развитието на физическото възпитание и спорта в Република България”. Форумът ще се проведе от 10.00 часа в комплекс Боровец в хотел Самоков зала „България”.

В к.к. Златни пясъци ще се проведе годишната среща на председателите на Младежките организации на либералната европейска младеж (ЛАЙМЕК). Домакини на престижния форум са Либералната младежка асамблея на НДСВ (ЛМА) и Младежкото движение за права и свободи (МДПС). Основна тема на разговорите на младите лидери ще е дискусията за бъдещето на Европа в контекста на Лисабонския договор. Официалното откриване на форума ще бъде от 9.30 часа в Парк хотел „Златен плаж” в курортен комплекс „Златни пясъци”. Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай василев ще присъства на форума.

От 13:30 часа министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще посети Първа езикова гимназия – Варна, за да предостави на училището модерна електронна система за провеждане на тестове.

Българското сдружение за насърчаване на гражданската инициатива започва обществени обсъждания за петролопровода „Бургас- Александруполис” в общините през чиято територия ще мине петролопроводът. Дискусиите ще се проведат до 10 октомври в Средец, Тополовград, Болярово, Елхово, Свиленград.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама