НОВИНИ


Адвокатът на Златанов пред Фрог: Прокуратурата работи по избрани случаи

9 5354 06.01.2015
Адвокатът на Златанов пред Фрог: Прокуратурата работи по избрани случаи
Адвокат Ирен Савова

Трябва бързо да се направи разследване за смъртта на баща ми, за да не се заметат следите. До момента няма назначена автотехническа експертиза, а без нея не може да има разследване. Нито съм викана някъде, нито са ми искани обяснения. Никой не е проверил телефоните, за които аз сезирах и прокуратурата, и полицията. Това коментира пред Фрог нюз адвокат Ирен Савова, която подозира, че баща й е убит заради делото на Филип Златанов.


Нека прокуратурата да работи така, както съм я виждала по някои избрани случаи. Има веществено доказателство, което не е взето по съответния ред. Има друго веществено доказателство – колело, по което има следи, и по което може все още да се работи. Протакането във времето е изключително фатално за този вид разследване, допълва Савова.

 

Институциите в нашата държава не взеха незабавно мерки по отношение на сигналите, с които аз веднага след погребението на баща ми ги сезирах.  На 11 декември 2014 г. беше погребението, на 12 –ти внесох жалби до прокуратурата. Един месец не се случва нищо.

 

Адвокат съм, който не води само делото на Филип Златанов. Водя делото за царските имоти, което е най-мащабното дело, както и много други корпоративни дела с големи интереси.

 

Обажданията бяха свързани с определен интерес към делата на Филип Златанов. Това е една от версиите, по които трябва да се работи вече. Във въпросното тефтерче има много имена, за които е много по-опасно, че са там. Има откъснати страници в тефтера. Имената са в решението на съдия докладчика, който даде особено мнение по случая. Страшно е, че Филип Златанов е осъден за нещо, което не е престъпление. Решението на Апелативния съд беше под изключителен натиск: не може политиците да излизат и да приказват един през друг, че видите ли, ако Златанов не бъде осъден, ще получим отрицателна оценка от Европа, сочи Савова.

 

Ще обжалваме пред Върховния касационен съд. Имам надежда, иначе нямаше да се заема. Приятелката на Златанов е наша колежка и ме помоли да се заема. Помагам й. Когато аз се запознах с делото, видях огромното несъответствие между това, което се изнесе на пресконференцията и което се изложи като обвинителна теза и обвинителeн акт. .

 

Златанов може да е казал кои са имената в липсващите страници. Делото му започна да се работи на втора инстанция. Много интереси се обединяват в това тефтерчето да го няма. При липсата на тефтерите най-уязвим е Златанов, каза още защитникът.         


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама