НОВИНИ


Ето всички жертви на терористите в Париж

7 4924 08.01.2015
Ето всички жертви на терористите в Париж
Бернар Верляк, Стефан Шарбоние

Френските власти разпространиха информация за самоличността на всички 12 жертви на нападението срещу редакцията на списанието "Шарли ебдо", предаде Франс прес.


Освен видните карикатуристи Стефан Шарбоние – Шарб, Жан Кабю, Бернар Мерлак – Тинюс и Жорж Волински, сред жертвите е 73-годишният карикатурист Филип Оноре, известен само като Оноре, което в превод от френски означава "почитан" или "уважаван".Неговите карикатури са черно-бели и той ги публикува от 16-годишна възраст в различни издания.

Жертва на терористите става и 68-годишният Бернар Марис, известен с прякора Чичо Бернар. Той е икономист и икономически анализатор, изявявал се по радиото, телевизията и в различни печатни издания. Всяка седмица той е водил икономическа рубрика в "Шарли ебдо".

Убита е и 54-годишната Елза Кая, психиатър и психоаналитик, автор на рубриката "Диванът на Шарли".

Сред убитите има и двама французи от арабски произход – коректорът Мустафа Урад и 42-годишният полицай Ахмед Мерабет, застрелян от упор от един от нападателите на улицата пред издателството на "Шарли ебдо".

Другият застрелян полицай е 49-годишният Франк Бренсоларо. Той е отговарял за охраната на редакцията на "Шарли ебдо".

Сред жертвите са двама души, озовали се в редакцията по случайност.

Това са 42-годишният Фредерик Бойсо, служител на фирмата за поддръжка Содексо, който бил във фоайето на сградата за извършването на дейности по поддръжката, когато вътре нахлули нападателите, както и Мишел Рено, основател на фестивал в град Клермон-Феран, който бил поканен да гостува на оперативката на редакцията на седмичника.

Френските власти ще отпуснат на сатиричния седмичник "Шарли ебдо" около 1 млн. евро, съобщи министърът на културата на Франция Фльор Пелерин.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама