НОВИНИ


Продължава издирването на приятелката на терориста Кулибали (обновена)

10 4845 10.01.2015
Продължава издирването на приятелката на терориста Кулибали (обновена)

Френската полиция продължава да издирва съучастничката на един от убийците, въпреки края на драмата със заложниците вчера и днес. Излизат все повече подробности за престрелката между силите на реда и Амеди Кулибали – терористът, който взе заложници в еврейски магазин в Париж.


Все още няма информация за жертвите му, но според оповестените вече данни след интервюто за френската телевизия BFM той е забравил да затвори телефона си и в продължение на часове журналисти и полиция са го подслушвали, предава бТВ. Когато чули молитвата на смъртта, полицията решила да действа и щурмувала еврейския магазин в източната част на Париж.

За щурма на печатницата в Дамартен ан Гоел пък стана ясно, че не полицията е щурмувала, а двамата братя – Шериф и Саид Куаши, са излезли и са стреляли срещу командосите.

Ключовият свидетел за френските власти е приятелката на Кулибали – Хаят Бумедиен, защото тя е наясно с връзките между тримата атентатори, както и техните взаимодействия с други джихадисти. Полицията я издирва и като съучастник на атаките. По данни на полицията 26-годишната Хаят Бумедиен е живяла с Кулибали. Преди да се запознае с него, тя работила като касиерка, а след като заживяла с него, се радикализирала. Родена е в Алжир, но е променила името си, за да звучи по-френско, разкриват източници от разузнаването.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама