ЪNDERGROUND


„Анонимните” обявиха война на терористите (ВИДЕО)

20 9526 10.01.2015
„Анонимните” обявиха война на терористите (ВИДЕО)

Хакерската група "Анонимните" (Anonymous) обяви, че ще отмъсти за нападението срещу "Шарли ебдо", като блокира джихадистки уебсайтове и други интернет ресурси, пише "Дейли телеграф".


Във видеоклип и обръщение, поместено в "Туитър", групата заклеймява нападението и казва, че "свободата на изразяване е понесла нечовешки удар". В клипа човек със символичната маска на Гай Фокс седи пред черна дъска с хашгаг #OpCharlieHebdo, тоест Операция "Шарли ебдо". Гласът на фигурата произнася: "Обявяваме ви война, терористи".

В съобщението се пояснява, че като отмъщение за убитите ще проследяват и затварят всички акаунти в социалните мрежи, свързани с тероризъм. Има и пост в уебприложението "Пейстбин (Pastebin), в който хакерската общност изразява съчувствие към семействата на пострадалите в терористичните атаки във Франция.

"Анонимните" е група от активисти и хакери, обявили се за защитници на демокрацията. В миналото групата е извършвала кибернападения срещу правителствени, религиозни и корпоративни сайтове чрез разпространяване на отказ за достъп за външни потребители на тези сайтове, припомня британският вестник.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама