ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 13 октомври

0 3860 12.10.2008
Предстоящо на 13 октомври

Отбелязва се Европейският ден за пътна безопасност; дискутират по темата „Да спасим почтеността на изборния процес в България”; приключва проектът „В търсене на тамплиерите по българските земи“; пристига пианистът Р. Клайдерман.


 

Столичният КАТ ще отбележи Европейския ден за пътна безопасност с инициатива от 11 часа. На изхода на бул. “Цариградско шосе” /100 метра от Околовръстен път преди КПП-Врана/ ще бъде поставен катастрофирал автомобил, който да напомня на водачите за последиците от безумното шофиране. На място журналистите ще получат информация за броя на катастрофите през изминалия период и ще се запознаят с мерките, които пътна полиция предприема през новия зимен период.

В Софийски градски съд от 9.30 часа ще се гледа наказателно общ характер дело 1876/08 (срещу Валентин Димитров и още петима по чл. 219 от НК). Също от 9.30 ч ще се гледа НОХД 866/08. Делото продължава два дни.

Министър Джевдет Чакъров и кметът на Сливен Йордан Лечков ще подпишат в МОСВ споразумение за реализация на проект за изграждане на канализация в централната част на града със средства от ИСПА. Церемонията ще се проведе в понеделник, 13 октомври, в сградата на МОСВ на ул.”Ул.Гладстон” от 11 часа.

Народното събрание ще бъде домакин на официалното откриване на Международната конференция „50 години Европейски парламент - през погледа на медиите”. Представителният форум се провежда под почетния патронаж на председателя на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг и на председателя на Народното събрание Георги Пирински. Конференцията ще започне в 11 часа в пленарната зала на българския парламент.

По повод празника на авиацията и Военновъздушните сили – 16 октомври командващият Военновъздушните сили генерал-лейтенант Симеон Симеонов ще даде пресконференция на 13 октомври понеделник в Информационния център на Министерството на отбраната. Пресконференцията започва в 9.30 ч. в на 13 октомври в Информационния център на Министерството на отбраната.

Ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представена Национална кампания за отговорно шофиране „Алкохолът е лош шофьор” с инициатор Каменица АД и Каменица 0% - единствената безалкохолна бира в България. Партньори на инициативата са КАТ и СБА. Пресконференцията ще се проведе на 13 октомври понеделник – Европейският ден за пътна безопасност, от 11.00 ч., в прес клуб „България” на Националния стадион „Васил Левски”.

Българският лекарски съюз очаква представители на Националната здравноосигурителна каза за преговори по Националния рамков договор за 2009 година от 10.00 ч. в залата на ет. 10 на НЦООЗ, намиращ се на бул. „Акад. Ив. Гешов” 15. На 10 октомври БЛС изпрати покана до НЗОК за преговори по НРД-2009 за днес.

Министър-председателят Сергей Станишев ще открие в ТЕЦ „Марица Изток 2” рехабилитирания блок 3. Проектът за модернизация на блокове 1-6 и за изграждане на сероочистващи инсталации на блокове 1-4 стартира през октомври 2004 г. Реализацията му ще удължи ресурса на централата, ще увеличи производствената й мощност и ще доведе до намаляване на емисиите на серен диоксид с 94 на сто.

На Европейския ден на пътната безопасност министърът на вътрешните работи Михаил Миков ще посети Видин. В 10 часа в двора на сектор „Пътна полиция” – ОДМВР-Видин министър Миков ще постави първия европейски регистрационен номер на МПС. В 10.30 часа във видинската детска градина „Незабравка” министър Миков ще предостави светлоотразителни жилетки за малчуганите от детските заведения в града. Министър Миков ще посети и обновената сграда на ГПУ-Брегово на ул.”Гео Милев”№ 30 в областния град. В 12 часа в базата на ОДМВР-Видин – „Божурица” министърът ще пререже лентата на нова учебна зала за обучение на полицейски служители.

Как изглежда партия ЛИДЕР във Варна година след създаването си и какви са приоритетите на формацията за следващия политически сезон на пресконференция ще представи общинският лидер Красимир Симов. Пресконференцията ще се проведе в понеделник, 13 октомври, от 11 часа в офиса на партията на бул. „Цар Освободител” („Трите коня”).

От 11 часа в зала „Йовов” на хотел „Тримонциум” в Пловдив НДСВ и фондация „Фридрих Науман – за свободата” организират дискусия „Да спасим почтеността на изборния процес в България”. В дискусията ще участват заместник-председателят на НДСВ Милен Велчев, председателят на Парламентарната група на партията Пламен Моллов, депутатът от Групата на либералите в Европейския парламент Биляна Раева, политологът Димитър Аврамов, медийният експерт и журналист Иван Гарелов, главният секретар на Омбудсмана на Република България Борислав Цеков, народни представители, кметове от областта, представители на основните политически партии в страната, представители на съдебната власт в пловдивска област, неправителствени организации и др.

Орденът на рицарите тамплиери на Йерусалим Велик Приорат България организира пресконференция по повод завършека на проекта „В търсене на тамплиерите по българските земи“. Тя ще се проведе на 13 октомври понеделник 2008 г. от 11 часа до новооткрития Некропол край с. Нисово, Русе. По време на събитието ще бъде представен първият напълно проучен уникален Некропол от XV век, който говори за тамплиерското присъствие по българските земи.

Във фойаето на Народния театър „Иван Вазов” на 13 октомври от 11 ч. ще се проведе пресконференция, свързана с предстоящето турне на Комеди –Франсез. В рамките на Европейския културен сезон организиран по повод френското председателство на Европейския съюз, Комеди- Франсез организира турне в десетте държави от Източна Европа, новоприети членки на съюза България, Естония, Унгария, Литва, Латвия, Полша, Чехия, Словакия, Словения и Румъния.

От 17:30 ч. в Спортен център „Левски”, кв. Герена ще се проведе официално представяне на възстановената „Алея на спортната слава”.

От 11 ч. в София прес ще се проведе пресконференция на Гражданско сдружение срещу корупцията и незаконното строителство на тема: „Проектозаконът за управление на етажната собственост – продукт на интересите на монополистите и заплаха за интересите на гражданите”.

DevReach 2008 ще се проведе на 13-14 октомври 2008 г. в Интер Експо Център в София. Регистрацията за една от най-мащабните конференции в Югоизточна Европа за софтуерни разработчици на .Net платформа е отворена на www.devreach.com. Конференцията се провежда за трета поредна година и се превръща в едно от най-значимите събития за .NET общността в региона.

Пианистът Ричард Клайдерман пристига в София на 13 октомври. Концертът му е на 15 октомври в зала 1 на НДК от 19:30 ч. и е вторият от сезона на Концертмайсторите 2008 – 2009, организиран от Cantus Firmus. Пресконференцията е на 14 октомври.

Кметът на София Бойко Борисов ще присъства на 13 октомври в Москва на официалното честване на 10-годишнината от създаването на Центъра за специални операции към Федералната служба за безопасност на Руската федерация. Официалната покана за събитието Борисов получи лично от началника на Центъра ген. А. Тихонов.

 

Заместник министър-председателят и министър на външните работи на Р България Ивайло Калфин ще ръководи българската делегация за участие в Съвета по общи въпроси и външни отношения СОВВО на ЕС на 13 октомври 2008 г. в Люксембург. СОВВО ще заседава във формат министри на външните работи, като в дневния ред са включени ситуацията в Грузия, обстановката в Зимбабве, Беларус и др.

На 13 и 14 октомври вицепремиерът Меглена Плугчиева ще бъде на посещение в Брюксел. Там заместник министър-председателят ще проведе редица срещи с евродепутати от различните политически партии, представени в Европейския парламент.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама