НОВИНИ


Анонимка забрани отварянето на прозорци по трасето на Джон Кери

10 6885 14.01.2015
Анонимка забрани отварянето на прозорци по трасето на Джон Кери
Ще бъде забранено паркирането по ключови булеварди Булфото

"Във връзка с посещение на делегация на САЩ в Република България, да не се отварят балконски врати и прозорци за времето от 18:00 часа на 14.01.2015 г. до 22:00 часа на 15.01.2015 г."


Тази анонимка бе разлепена по входовете на жилищни блокове по трасето, откъдето ще премине държавният секретар на САЩ Джон Кери при визитата си у нас. Днес с гостуването на британския външен министър Филип Хамънд в София започва серията от визити на висши дипломати и политически лидери до края на месеца. Хамънд е на посещение у нас по покана на българския си колега Даниел Митов.

До края на януари в България се очаква да пристигне и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Йенс Столтенберг вече посети прибалтийските републики, които поискаха военна помощ след присъединяването на Крим от Русия.

Във връзка с тези визити в столицата се повишават мерките за сигурност, от които гражданите, живеещи на столичния булевард „Цариградско шосе", се притесниха и негодуват в социалната мрежа, че трябва да държат балконските си врати и прозорците затворени в продължение на 28 часа.

Очаква се делегацията на Кери от САЩ да пристигне в четвъртък сутринта и да премине по булевардите „Цариградско шосе" и „Цар Освободител" до сградите на Президентството и Министерския съвет, където ще бъдат проведени срещи с държавния глава Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов.

Забраната за отваряне на врати и прозорци, както и на излизането на балкони и тераси, са стандартни мярка за сигурност при публични изяви на високопоставени представители на държавни институции.

От Столичната община обясниха, че в четвъртък ще бъде забранено паркирането на паркингите около Народното събрание и площад Батенберг, както и около Президентството. Няма да има блокирани улици, обясни Красимир Димитров от дирекция Сигурност в общината.

Все пак обаче се правят промени в организацията на движението в София утре и вдругиден заради посещението на Държавния секретар на САЩ Джон Кери.

От 08.00 ч. на 14 януари до отпътуване на делегацията на 15 януари се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на алеята между бул. "България" и Национален музей "Земята и хората". От 08.00 ч. до приключване на мероприятията на 15 януари се забранява престоят и паркирането на паркинга на пл. "Народно събрание", на паркинга на пл. "Княз Александър I", на - ул. "Леге" между ул. "Съборна" и бул. "Цар Освободител" и на ул. "Проф. д-р Желязко Христов".

От 08.00 ч. до приключване на мероприятията на 15 януари се забранява влизането на пътни превозни средства, само при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР по ул. "Проф. д-р Желязко Христов" и по ул. "Леге" между ул.
"Съборна" и бул. "Цар Освободител".

Столичната дирекция на вътрешните работи осигурява охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама