НОВИНИ


ЕК обмисля да се анулират личните документи на опасни лица

3 3932 16.01.2015
ЕК обмисля да се анулират  личните документи на опасни лица

Европейската комисия подкрепя идеята на някои държави от ЕС за анулиране на документите за самоличност на граждани, за които е преценено, че представляват заплаха за обществения ред.


Това съобщи на пресконференция в отговор на въпрос говорителят на ЕК Наташа Берто, цитирана от кореспондента на БТА в Брюксел. Тя добави, че за да бъде взета подобна мярка на равнище ЕС, ще бъде необходимо използването на Шенгенската информационна система. Не става дума за отнемане на гражданството на заподозрените в тероризъм, а за отнемане на възможността те да

пътуват, поясни говорителят на ЕК Мина Андреева.

 

ЕК е в постоянен контакт с белгийските власти. Засега не знаем за заплаха срещу институциите на ЕС, но заради повишената готовност за действия при терористична заплаха в Белгия, ЕК реши да повиши своята защита, въвели сме допълнителни мерки за сигурност, включително по отношение на достъпа до сградите, в координация с други власти, добави Андреева. Тя уточни, че предохранителните мерки в ЕК са били разпоредени от зам.-председателя на комисията Кристалина Георгиева, която е съобщила на служителите, че става дума за предпазна мярка.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама