НОВИНИ


„Чешитката“ - прякор на us-посланичката Марси Рийс

16 7757 16.01.2015
„Чешитката“ - прякор на us-посланичката Марси Рийс
Марси Рийс

Пилотите от „Еър Форс“ дадоха прякор „Чешитката“ (Scrappy) на американската посланичка Марси Рийс.Това разкри държавният секретар на САЩ Джон Кери на среща със служителите на американското посолство в София.


Стенограма от срещата бе публикувана на сайта на Държавния департамент на САЩ.Думите му са посрещнати с бурен смях. А Кери продължава: „Както и да е, казаха ми, че ако на някого му трябва водач за преходи из планината Витоша, тя е човекът".

Виждайки многото струпали се деца на дипломати, държавният секретар пита: „Има ли някой на 11 години? Толкова голям бях, когато тръгнах в чужбина с родителите си, които бяха станали дипломати“

„Това са общо 90 години работа. А никой не изглежда като 90-годишен, а?“, шегува се Кери с Николай Тагаров, Блага Клинчева и Костадин Костов, които имат тридесет годишен стаж в посолството и благодари на служителите Кери.

Кери приканва децата да му зададат въпроси. Момченце на име Раян излиза на сцената, но си глътва граматиката. „Забрави ли, а? Забрави ли? Ето какво става: ако някой тръгне да ти задава въпрос, попитай го първи ти, и човек ще забрави какво иска да те пита".

Момиченце на име Луси обаче набира смелост и го пита: „Какво всъщност работиш?“, при което посолството избухва в ръкопляскания. Кери се окопитва: „С какво се занимавам ли? Окей. Майка ти и баща ти тук ли са?“ (Бурен смях в залата.) След което държавният секретар обяснява, че като сенатор е писал закони. „Как се нарича тази власт?“, пита Кери. Тъй като залата мълчи, той сам отговаря: „Законодателна". След това пояснява, че има още съдебна и изпълнителна власт, като последната според него е най-важната.

„Добре, приятели. Ако продължа, ще стане по-лошо от „Срещни се с пресата“ (легендарно седмично предаване с интервюта на Ен Би Си – б.р.). Благодаря! Беше ми много приятно с вас“, казва гостът и срещата приключва.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама