НОВИНИ


Цачева: Да, Борисов е променен!

26 4914 17.01.2015
Цачева: Да, Борисов е променен!
Цецка Цачева

Работата на председател на НС е много динамична, но не се чувствам на постамент, заяви по НТВ парламентарната шефка Цецка Цачева. Невинаги ми харесва това, което виждам в пленарна зала, а и българските граждани невинаги са доволни. Бих искала съдържанието на дебатите по различни закони и законопроекти да е по-различно, обясни тя.


Не визията и излъчването определят нещата, отговори Цачева на въпрос на водещата Люба Кулезич за липсата на излъчването на култура при определянето на шефа на Комисията по култура и медии. Има пропаст, макар и в момента не толкова страшна като в миналото НС, между очакванията на хората и това, което се случва в пленарна зала, смята Цачева.

Няма училище за председатели; когато започваш чисто нова дейност, се събираш, вършиш нещата. А втория път е по-отговорно и малко по-притеснително, защото знаеш къде са малките камъчета или големите буци, коментира Цачева. Много сложна е конфигурацията в това НС, 8 ПГ, но хубавото е, че българските граждани са парламентарно представители, каза тя, но отчете, че има много неща, върху които трябва да се мисли.

Липсата на диалог може да доведе до много тъжен резултат, посочи Цачева.

Борисов е променен във втория мандат, каза Цачева. След опита, който имахме като управляващи и този, който натрупахме като опозиция, ако не сме различни през втория си шанс, значи не сме си научили уроците. Това е резултат от нов поглед върху управленчески поведения и практики. Имало диалогичност и чуваемост между различните политически сили, увери Цачева.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама