Как само звучи, а? Истината е, че въпросните летящи риби могат да се заменят и с най-обикновени. Иначе рецептата си я бива и е препоръчително да се опита. Впрочем това рибно ястие е специалитет от Тобаго, където се сервира по ресторанти и хотели.
Продукти:
2 яйца
1 чаша брашно
2 чаши смлян лук или пресен лук
2 лъжици смлян магданоз
1 лъжичка сушена мащерка
1 лъжичка смлени листа целина
1 лъжичка сос Worcestershire
прясно смлян черен пипер
сол на вкус
1 кг филе от летяща риба (или може да се замести с друга риба с бяло месо)
растително олио за пържене
Приготовление:
Смесете всички продукти с изключение на рибата и олиото за да замесите тесто. Добре разбъркайте.
Добавете рибата и оставете за 30 мин.
Извадете рибата и пържете на силен котлон докато цялата покафенее.
Сервирайте със сос тартар или друг вид горещ сос, който предпочитате.