ХРАНА И ВИНО


Пържени летящи риби

0 6118 17.01.2015
Пържени летящи риби

Как само звучи, а? Истината е, че въпросните летящи риби могат да се заменят и с най-обикновени. Иначе рецептата си я бива и е препоръчително да се опита. Впрочем това рибно ястие е специалитет от Тобаго, където се сервира по ресторанти и хотели.


Продукти:

2 яйца

1 чаша брашно

2 чаши смлян лук или пресен лук

2 лъжици смлян магданоз

1 лъжичка сушена мащерка

1 лъжичка смлени листа целина

1 лъжичка сос Worcestershire

прясно смлян черен пипер

сол на вкус

1 кг филе от летяща риба (или може да се замести с друга риба с бяло месо)

растително олио за пържене

 

Приготовление:

Смесете всички продукти с изключение на рибата и олиото за да замесите тесто. Добре разбъркайте.

Добавете рибата и оставете за 30 мин.

Извадете рибата и пържете на силен котлон докато цялата покафенее.


Сервирайте със сос тартар или друг вид горещ сос, който предпочитате.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама