СВЯТ


Путин: Без съмнение ще излезем от кризата!

7 4771 21.01.2015
Путин: Без съмнение ще излезем от кризата!
Владимир Путин

Без съмнение ще излезем от кризата. Това каза президентът на Русия Владимир Путин, предаде РИА Новости.


 Държавният глава на най-голямата по територия страна в света проведе заседание с членове на правителството начело с Дмитрий Медведев. Пред министрите стопанинът на Кремъл бе категоричен, че ръководената от него държава ще излезе от затрудненото икономическо положение. Той също призова министрите да изпълняват ангажиментите в социалната сфера, поети пред гражданите на държавата.

 

Междувременно стана ясно, че Путин е одобрил предложение за създаване на нова корпорация "Роскосмос", която да обедини две от досегашните структури - "Роскосмос" и Обединената ракетно-космическа корпорация.

 

Президентът е одобрил проекта по време на среща с премиера Дмитрий Медведев.

 

Според коментара на Медведев, новата структура трябва да обедини и управленческите, и стопанските функции, така че да се решат сложните и многопланови задачи, които стоят пред космическия отрасъл. Като модел на управление новата структура ще се изгради по подобие на "Росатом", тъй като системата на управление там е доказала своята ефективност.

 

Предложението на премиера е новата структура да се оглави от настоящия директор на Обединената ракетно-космическа корпорация Игор Комаров.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама