ПОЛИТИКА


Манолова: Сметната палата е модел на новата власт - коалиция 4+

17 5123 22.01.2015
Манолова:  Сметната палата е модел на новата власт - коалиция 4+
Мая Манолова

"В модела на Сметната палата ще видим модела на новата власт. В момента коалицията не просто е обявената официално четворна, но ни управлява коалиция 4+", заяви депутатът от БСП Мая Манолова от парламентарната трибуна във връзка с промените в състава на Сметната палата.


По думите й с извършените законови промени управляващите целят да променят състава на сегашната Сметна палата и "ще се назначи друг орган, обслужващ персонал на четворната коалиция". Манолова припомни, че в мотивите на вносителите първоначално се е твърдяло, че целта е превръщане на Сметната палата в едноличен орган. "След това видяхме, че едноличният орган стана спретната колегия от три члена. Сега, когато дебатите се изостриха и на четворната коалиция й стана ясно, че ще й трябва още подкрепа, се оказа, че ще бъде петчленна”, подчерта Мая Манолова.

Според нея подкрепата и конфигурацията на управляващата коалиция ще стане ясна, когато се гласуват петимата членове на Сметната палата. "По Сметната палата ще ги познаете, това предстои”, посочи тя.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама