СВЯТ


Съкращават с ¼ руската агенция ТАСС, режат от заплатите на журналистите

3 6965 23.01.2015
Съкращават с ¼ руската агенция ТАСС, режат от заплатите на журналистите
Владимир Путин

Официалната руска осведомителна агенция ТАСС съобщи, че през тази година ще съкрати една четвърт от своя персонал заради срива на рублата и икономическата криза, която разтърсва страната.„Става въпрос за съкращаване на 25% от нашия персонал през близките месеци”, заяви пред АФП Наталия Акафиева, директор по въпросите на стратегическото развитие.


„Някои отдели като видеото и фотографията ще бъдат изцяло ликвидирани заради особено тежката икономическа ситуация. Съкращенията ще засегнат също администрацията и по-конкретно счетоводството, но за съжаление и журналистическия състав”, добави Акафиева.

 

По думите ѝ заплатите на останалата част от персонала ще бъдат намалени с 10-20%.

 

В агенцията, основана през 1904 г., работят повече от 1500 души в Русия и в 63-те бюра в чужбина, включително в Северна Корея, където не всяка медия и агенция има достъп.

 

Според икономическия вестник "Ведомости" ТАСС, която през септември м.г. отпразнува с голяма тържественост своята 110-годишнина, в момента изпитва сериозни затруднения, свързани с изплащането на заплатите в задграничните бюра поради срива на рублата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама