ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 17 октомври

0 3924 16.10.2008
Предстоящо на 17 октомври

Заседава НС; у нас е икономическа мисия на японския Съвет за международен обмен; откриват Център за интернет достъп, изграден с финансовата подкрепа на Южна Корея; отбелязват Световния ден за борба с остеопорозата; заседава ВСС.


 

В 9 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

Министър-председателят Сергей Станишев ще разговаря с представители на икономическа мисия на японския Съвет за международен обмен, които са на посещение у нас. На срещата ще бъдат обсъдени възможностите за насърчаване на икономическите връзки между България и Япония. В рамките на деня министър-председателят Сергей Станишев ще се срещне с водещи български икономисти. Те ще обсъдят финансовата криза в света и евентуалните мерки, които да бъдат предприети от институциите у нас.

Държавният глава Георги Първанов ще се срещне с Акито Найто, ръководител на икономическа мисия на японския Съвет за международен обмен. Срещата ще се проведе в 11 часа на “Дондуков” 2. В 16.00 часа на церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът Първанов ще връчи орден “Стара планина” – първа степен на Тодор Батков.

От 18.00 часа ще се проведе техническа конференция на есенния тенис турнир за журналисти, отразяващи военната тематика, в хотел „Българска армия”. Турнирът ще се проведе на 18 и 19 октомври. Проявата ще се състои на трите нови тенис корта с изкуствена настилка на спортен комплекс „Българска армия”.

В сградата на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения ще бъде открит Център за интернет достъп, изграден с финансовата подкрепа на Южна Корея. Откриването е в 12:00 часа. В събитието ще вземат участие министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, министърът на администрацията и сигурността на Южна Корея Сей Хун Уон, председателят на ДАИТС Пламен Вачков и председателят на Корейската агенция за развитие и насърчаване на дигиталните технологии Йон Ги Сон.

Заместник министър-председателят и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора Даниел Вълчев, ще даде начало на кампания за отбелязване на 18 октомври - Европейския ден за борба с трафика на хора. Тази година той ще протече под надслов „Трафик на хора: Време за действие”. Кампанията ще бъде открита от 10.50 ч., с провеждане на часа на класния ръководител в 10 “б” клас на Националната търговско-банкова гимназия в столицата.

Ученическото състезание ”Аз познавам Видин” ще се проведе в 9 часа в Спортна зала „Фестивална”. В играта ще се състезават отбори от всички училища на възраст 6-8 клас.

В 9 часа в зала “София” на Гранд Хотел София ще се проведе международна конференция на тема: “Намаляване на корупционните рискове и въвеждане на добри практики при управлението на обществени поръчки”. В конференцията ще участва вицепремиерът по усвояването на еврофондовете Миглена Плугчиева.
В рамките на форума в предвидена пресконференция за медиите.

Водещи членове на Групата на Партията на европейските социалисти в ЕП свикват конференция за Черноморския регион от 10 часа в х-л Шератон, зала „Роял”. Темите за дискусия включват регионална сигурност и разрешаване на конфликтите, сътрудничество в областта на енергетиката и икономическото развитие, както и Пакта за стабилност в Южен Кавказ. Форумът ще бъде открит от председателя на БСП и премиер Сергей Станишев. От 12.30 часа ще се състои пресконференция.

В зала "Запад" на НС от 14,00 ч. се ще проведе кръгла маса на тема: "Трафик на хора: време за действие".

От 10.00 до 13.00 часа Националният институт на правосъдието ще бъде домакин на кръгла маса на тема „Правото на Европейския съюз и съвременният български конституционализъм”.

Второто заседание на Обществения съвет към вицепремиера по управлението на еврофондовете - Меглена Плугчиева ще се проведе от 10.30 часа в МС. В дневния ред са включени за дискусия и предложенията на членовете на съвета за подобряване на процедурите при изпълнението и контрола на проекти, финансирани от ЕС. Предложения са направени от Националното сдружение на малкия и среден бизнес, БТПП, Асоциацията на банките в България, Асоциацията на индустриалния капитал.

В Министерството на здравеопазването ще се състои пресконференция по повод началото на националната кампания, посветена на Световния ден без остеопороза на 17 октомври от 11.00 часа.

В рамките на проекта Дни на доброволчеството 2008 на Фондация “Помощ за благотворителността в България” служителите на 39 фирми ще се включат в социалнозначими акции. От 10 часа в Дом „Надежда” доброволците ще боядисат уредите за игра и оградата, а в 14.30 часа в Южния парк ще почистват, съберат есенните листа и прекопаят цветните лехи.

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще открие конференцията “Договорът от Лисабон”, организирана от Бюрото за техническа помощ на Европейската комисия, в 9.00 часа в хотел “Феста”.

В 11 часа в БТА Конфедерация "Защита на здравето" с партньорството на Асоциация на научноизследователските фармацевтични производители в България и Център за икономическо развитие ще дадат пресконференция по повод Кампания за подобряване на достъпа на българските пациенти до съвременна ефикасна лекарствена терапия - по-добри инвестиции за по-добро здраве.

В 12 часа Асоциация "Родители" и Фондация "Приложни изследвания и комуникации" ще дадат пресконференция в БТА за интерактивен обучителен курс в софийски училища за превенция на реалното и виртуалното насилие сред непълнолетни.

В 11.00 ч. В София прес ще бъде дадена пресконференция на тема от Балкански научнообразователен център по екология и опазване на околната среда на тема «Завода за боклук в София - оценка на въздействието върху околната среда на интегрираната система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столична Община». В пресконференцията ще участват Петър Диков – гл. арх. на Столична Община, Петър Трайков – директор дирекция „Околна среда“, Столична Община, проф. Йончо Пеловски и доц. Екатерина Тодорова – Балкански научнообразователен център по екология и опазване на околната среда, Светла Маркова – началник отдел „Управление на отпадъците“, Столична Община, Ивайло Панев – кмет на район Кремиковци, Столична Община.

Ръководството на Държавна агенция по горите организира пресконференция на тема „Европейската седмица на гората”. Тя ще се състои от 10 часа в Държавно ловно стопанство „Витошко-Студена”.

По повод Световния ден за борба с остеопорозата - 20 октомври, Дирекция “Опазване на общественото здраве” в РИОКОЗ-Варна, съвместно с Асоциация “Жени без остеопороза” организират различни събития. Лекция на тема: “Остеопорозата – социално значимо заболяване” ще бъде представена от 16.45 ч. в РИОКОЗ – Варна, ул. “Брегалница” 3 , ет. І , аудитория. Ще се проведе и измерване на костна минерална плътност с ултразвуков остеометър. Прегледите ще се провеждат както следва: на 17 октомври - от 17.15ч. до 19.00ч.

Продължава традиционната годишна среща за директори и специалисти от Регионалните музеи в Северна България в Плевен. Участие в нея вземат музейни експерти от Варна, Велико Търново, Шумен, Видин, Монтана, Търговище, Ловеч, Русе, Габрово и Разград.

В 10.30 часа в концертната зала на Младежкия дом във Варна ще се проведе пресконференция по повод старта на кампанията „Трафик на хора – време за действие”, организирана във връзка с Европейския ден за борба с трафика на хора – 18 октомври.

От 16.30 часа в Регионалния център на Българската асоциация на онкоболните кметът инж. Йордан Михтиев ще пререже лентата на рампа за инвалидни колички, улесняваща достъпа на хората в неравностойно положение до офиса на Регионалния център на Българската асоциация на онкоболните. Мероприятието е по повод 1 година от дейността на местната организация.

От 15 ч. в хотел Аугуста, гр. Хисар, ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет. На заседанието са поканени административните ръководители на съдилищата, прокуратурите и следствените служби от апелативните райони Пловдив и Бургас.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама