СВЯТ


"Английски" батальон от джихадисти щурмува Запада

3 7007 24.01.2015
"Английски" батальон от джихадисти щурмува Запада
Батальон от англоезичници

Батальонът "Ануар ал Аулаки“ е създаден с цел да се фокусира изцяло върху извършването на терористични атаки зад граница и работи за износ на екстремистите, след приключването на обучението им в тренировъчните лагери. Този боен батальон, състоящ се само от англоговорящи джихадисти, които трябва да извършват терористични актове на Запад.


Антиислямистката групировка „Ракка бавно е клана“ съобщи, че нейните информатори в столицата на ислямистите Ракка са съобщили за създаването на батальона. Според един от тях, чуждестранен екстремист е обявил: „Най-накрая, бяха издадени заповеди за организирането и извършването на операция в моята страна“. “Сега съм готов да се завърна в родния ми град и да извършва тази операция. Ще мога да занеса джихада в Европа“, е казал още ислямистът.

Новият батальон е сформиран с цел да бъдат изпълнени заканите на „Ислямска държава“ за джихад в Европа, след началото на въздушната кампания срещу групировката от началото на септември на водената от САЩ международна коалиция. Тя е кръстена на екстремиста Ануар ал Ауалики, който бе ликвидиран през 2011 година в Йемен с удар на дрон.

„Ракка е бавно колена“ е малка групировка от активисти, които документират шокиращите зверства на ислямистите.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама