НОВИНИ


Комисията по енергетика едва спаси кворума

12 4596 27.01.2015
Комисията по енергетика едва спаси кворума
Делян Добрев от ГЕРБ, председател на Комисията по енергетика

Извънредното заседание е свързано с казуса, който се повтаря през последните няколко дни и който имахме през 2012 година и се надяваме да не се повтаря.


Това каза Делян Добрев, председателят на Комисията по енергетика, по време на извънредно заседание на комисията. Кворумът висеше на косъм, но един човек успя да го спаси в последния момент. Извънредното заседание на Комисията по енергетика бе насрочено за днес за изслушване на ЕРП-тата по сметките на ток за декември и януари.

Според Добрев това, което се случва сега, е в много по-малки мащаби от предходните години, но все пак Народното събрание няма да допусне да се случи отново. От думите на Добрев стана ясно, че в ЕВН и ЧЕЗ жалби няма или са те са много по-малко.

„В районните на "Енерго Про" обаче са издадени 67 000 фактури, които са с един и същи падеж“, каза той. „Иска се от абонатите да платят сметка за ток от 52 дни, а не месечна и това прави впечатление на хората, защото те плащат за почти два месеца“, посочи Добрев.

Славчо Атанасов от Патриотичния фронт каза, че от коалицията настояват да продължи процедурата по отнемане на лицензите на ЕРП-та. „Второто, което искаме е да има текущ контрол на електроенергията“, коментира той. От думите му стана ясно, че от ПФ настояват и за изпитание на електромерите, за да се докаже дали те могат да бъдат коментирани.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама