НОВИНИ


ЦСКА сезира прокуратурата за престъпна група целяща фалит на клуба

2 4540 27.01.2015
ЦСКА сезира прокуратурата за престъпна група целяща фалит на клуба
Александър Томов

ЦСКА се обърна към главния прокурор Сотир Цацаров със сигнал за опит за предумишлен фалит на клуба. Червените са изпратили писмо и до минстъра на младежта и спорта Красен Кралев, както и до президента на БФС Борислав Михайлов.


От клуба изтъкват, че повече от година предоставят сигнали в прокуратурата по случая. "Тези дела са на специалното внимание на ФИФА и УЕФА. Липсата на резултати от разследването по тези теми едва ли спомага за авторитета на страната и на нашата съдебна система", пише в сигнала до Цацаров.

Ръководството на ЦСКА отбелязва, че подобни действия показват пропуски в законите и в съдебната система. "Безусловно обаче те са плод на престъпни схеми и безгранична алчност. Очакваме вашия отговор и вашата намеса", добавят червените.

В ЦСКА говорят за злоупотреби от страна на предишното ръководство в лицето на Димитър Борисов и Иво Иванов, които системно и целенасочено са източвали клуба от 2010 до 2013 г. "Става дума за организирана престъпна група съгласно чл. 93 от Наказателния кодекс, подписвала сделки за огромни суми с цел ощетяване на ЦСКА и присвояване на средства от отделни български и чуждестранни лица."

Според клуба по време на управлението на "Титан" е имало формално привличане на футболисти за няколко мачас цел получаване на комисиони, оформяне на договори с фалшиви документи, подписване на предварителни договори, без състезателите да са идвали в България или да са изиграли дори и един мач с оформени последващи финансови претенции в огромни размери и др.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама