НОВИНИ


Наглост! Шефът на политическия кабинет на Йовчев натиснал юристи по делото за Цветанов

28 13567 28.01.2015
Наглост! Шефът на политическия кабинет на Йовчев натиснал юристи по делото за Цветанов
Цветлин Йовчев

Шефът на политическия кабинет на ексминистъра на на МВР Цветлин Йовчев е натиснал двама от юристите на ведомството по делото срещу Цветан Цветанов. Става дума за Георги Великов, който по ирония на съдбата вече е назначен в ДАНС като съветник на председателя на родното ФБР Владимир Писанчев.


Това стана ясно на днешното съдебно заседание в САС. Адвокатът на Цветанов- Менко Менков обясни, че след като клиентът му бил оправдан на първа инстанция по делото за 50-те хиляди лева, юристите на ведомството предложили решението на съда да не се обжалва. Георги Великов, обаче отсякъл те задължително да атакуват оправдателната присъда, с надеждата Цветанов да бъде осъден на по-горна инстанция. В резултат на натиска, юристите-мъж и жена, написали докладна до съда. Те заявиха в залата, че поддържат становището си. На въпрос дали МВР поръчва разследвания и дела, Менков още веднъж подчерта, че става дума за натиск върху двамата юрисконсулти.

 

Георги Великов е близък с Цветлин Йовчев още от времето, когато двамата са служили в НСС в т. на. „руско направление”. Твърди се, че докато е бил в МВР именно Великов е кадрувал, назначавал и уволнявал. Думата му е била много по-тежка от тази на главния секретар Светлозар Лазаров.

Писанчев, Йовчев и Великов са били редовно засичани заедно в кръчма на столичната ул. "Белисимо".

Фактът, че Писанчев е подал ръка на Великов и отново го е приютил под крилото си в ДАНС буквално разтърси от възмущение депутатите от ГЕРБ. С това си действие той отряза всички надежди да остане на поста си като председател на родното ФБР.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама