НОВИНИ


Омбудсманът, ужасен: Знам поименно туморите в съдебната система

54 9595 28.01.2015
Омбудсманът, ужасен: Знам поименно туморите в съдебната система
Константин Пенчев

Те се измориха /б.р. от Европейската комисия/ да ни вкарват в правия път. Докладът е по мек от очаквания. Какво променя това, нищо не променя. Няма алтернатива - или правим реформа, или закриваме държавата. Напредък е, че мнозинството в парламента желае реформа. Това заяви в "Още от деня" по БНТ националният омбудсман Константин Пенчев.


На подходящите места в съдебната система има гнили ябълки. Моят епитет е тумори. Те са на възлови места. Поименно ги знам. Във всеки окръжен град знаят, кой върши работа. Хората по места ги знаят, но службите не ги знаят. Това е една драма, коментира той.

Инспекторатът е орган над ВСС. Трябва да се вземат административни мерки, с тях може да се изчисти системата. С Красьо Черния нещо се изчисти, но сега някои се връщат обратно, посочи той.

Политиците - чисти, мръсни, всякакви ги има. Управляващите партии изчезнаха, но магистратите са вечни - два мандата там, после в друг съд. Съдебната номенклатура е вечна, ще дойде време тя да назначава политици, а не обратното, заяви още той.

Много се съмнявам, че от 23 души ще съберат 17 гласа, коментира  избора на шеф на ВКС днес Пенчев .И за двамата кандидати не съм чул нищо лошо, добави той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама