НАРОДЕН ГЛАС


Никита Михалков: Води се тотална война срещу славяните!

126 12613 29.01.2015
Никита Михалков: Води се тотална война срещу славяните!
Емир Костурица и Никита Михалков

Носителят на “Оскар” Никита Михалков гостува за втори път на Емир Костурица на филмовия фестивал “Кустендорф”, пише “Вечер”. Има нападение срещу славянския свят. Последният му стожер е Русия.


Това, което се случва, в своята основа е нападение над Славянския свят. Тотална война, в която се допускат всякакви средства. И това не е нещо ново. Тя се е подготвяла отдавна, коментира взаимоотношенията между Русия и Запада големият режисьор.

Русия се изплъзва от доминантния модел, който е концепция на Запада. Славянският свят по своята природа е обърнат към ирационалното, тук са усмивките, докосването… В западния свят всичко това е по-различно. Значи, Славянският свят излиза от рамката. Видяхме какво се случи в Югославия, гледаме какво става в Украйна, казва още той.

Мисля, че последният стожер на Славянския свят е Русия. А основният фронт на отбраната е Евроазия. И географски погледнато, Русия е реален мост между Европа и Азия, а зад нея стоят Китай и Индия. Живеем във време на много сериозни геополитически кризи. Трябва да разберем кой кой е, какво какво е… да знаем какво искаме, анализира Михалков.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама