НОВИНИ


Стойнев: Програмата на кабинета - мъглявина, компилация

10 4532 30.01.2015
Стойнев: Програмата на кабинета - мъглявина, компилация
Драгомир Стойнев

Голямата новина от четворната коалиция е, че реформи няма да има. Това заяви от парламентарната трибуна Драгомир Стойнев от БСП. Той прочете декларация от името на парламентарна група, в която коментира приетата миналата седмица управленска програма на кабинета.


Правителството на Орешарски падна при следния парадокс, стабилизира икономиката, но не уцеля политически. При кабинета Борисов 2 е обратното. Той оцеля политически, но икономиката върви надолу, каза още бившият енергиен министър. Това е най-слабата управленска програма за последните 20 години. Липсва всякаква визия за развитието на държавата. Това е една механична компилация. Споменава се само за спазване на закона и правене на реформи, без ясни разяснения как ще се случи това. Пълно е с мъгляви фрази, продължи Стойнев.

Този документ е отстъпление. Не се казва и дума за малкия и среден бизнес. Икономиката е неглижирана. В тази програма има заложени сериозни рискове. Използвани са много копи пейст елементи, без дори да са преведени. Няма и дума за борбата с контрабандата и данъчните измами, категоричен беше той. От БСП-Лява България искаме правителството да гарантира, че България няма да участва с въоръжени сили в конфликта в Източна Украйна. Искаме незабавен отговор дали е дадено обещание за разполагане на чужди въоръжени сили на българска територия. Правителството трябва да внесе програмата си за дебат в парламента, завърши Стойнев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама